Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ünye’de bir yargı mensubunun müşteki olarak yer aldığı soruşturmayla ilgili HSK’ya inceleme izni verdi.

Peki ne olmuştu ? 

Ordu’nun Ünye ilçesinde, oturduğu sitenin kapalı otopark alanında, bir otomobilin camına not bırakan kişi gözaltına alındı. Araç sahibinin ilçede görev yapan cumhuriyet savcısı olduğu öğrenilirken, ’aracın sileceğini kırdığı ve notu bıraktığı’ gerekçesiyle gözaltına alınan şahıs ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay dün, Ünye ilçesindeki bir sitenin otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ünye Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı S.U.’nun (45) otomobilinin camına, "Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize" yazılı bir not bırakıldı. Aracının yanına gittiğince, arka sileceğinin kırık olduğunu ve not kağıdını gören savcı, polis ekiplerine şikayette bulundu. Durumun site yönetimine bildirilmesi üzerine, sitenin ortak mesajlaşma grubuna, notu yazan kişinin aracın yanına gitmesi istendi. Notu yazan ve aracın yanına giden S.U., olay yerindeki polisler tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Emniyette ifadesi alınan S.U., ardından serbest bırakıldı.