Öğretmenler İçin 2023 İl İçi Yer Değiştirme Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?

Fidan Hoca’nın Geliri Dudak Uçuklatıyor! Fidan Hoca’nın Geliri Dudak Uçuklatıyor!

2023 yılı il içi yer değiştirmeler ne zaman gerçekleşecek? İl içi yer değiştirme takvimi ne zaman yayımlanacak? Birçok öğretmenin her yıl merakla beklediği yer değiştirme işlemleri bu yıl da araştırılıyor. Öğretmenlere her yıl 1 kez verilen il içi yer değiştirme hakkı 2023 yılı takvimi ne zaman yayımlanacak? Bütün öğretmenler il içi takvimini dört gözle bekliyor. İşte detaylar.Son günlerde yaşanan doğal afetlerin ardından öğretmenlere il dışı yer değiştirme hakkı tanındı. Belirli şartlara sahip depremzede öğretmenler il dışı yer değiştirme başvurularını yaptılar.

İl içi yer değiştirme takvimi açıklandı mı, öğretmen il içi tayin ne zaman?

İl içi yer değiştirme işlemleri her yıl Temmuz ayında gerçekleşiyor. 2022 yılında Temmuz ayında gerçekleştirilen il içi yer değiştirme işlemleri için takvim yaklaşık bir buçuk ay öncesinde yayımlanmıştı.

Her yıl olduğu gibi 2023 yılı için de il içi yer değiştirme işlemleri takviminin Haziran ayında yayımlanması bekleniyor.

Ülkemizde yaşanan doğal afetlerden dolayı yer değiştirme işlemlerinde bir değişiklik olursa sitemizden takip edebilirsiniz.

Yılda iki kez verilen il dışı yer değiştirme hakkının bu yıl yaşanan depremlerden dolayı 2023 yılı için 3 kez verilmesine kararı verildi. İl dışı yer değiştirme işlemleri kadar il içi yer değiştirme işlemleri de merakla bekleniyor. İl içi yer değiştirmeler için ise ek bir yer değiştirme hakkı verilip verilmeyeceğine dair bir karar açıklanmadı. Her yıl bir kez yapılan il içi yer değiştirme işlemleri bu yıl da bir kez yapılacak gibi duruyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Görev yaptıkları il içerisinde görev yeri değişikliği yapmak isteyen öğretmenler ise il içi yer değiştirme takvimini bekliyor.