Düşük Banka Promosyonu Veren Bankalar Ek Dersleri Geç Yatırarak Öğretmenleri 2. Kere Mağdur Ediyor. Öğretmenler ek derslerin geç yatırılmasından rahatsız.

Maalesef bankaların öğretmenleri düşük promosyon vermelerinin yanı sıra normalde biriyle beşi arasında yatan ek ders ücretlerini daha da geç yatırarak öğretmenleri ikinci kere mağdur ediyorlar. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ise bu duruma kayıtsız kalıyor.

Öğretmenler her ek ders ödeme zamanı gelince günlerce yatırılmamasından her zaman mağdur olurken bankaların promosyon teklif ve anlaşmalarının ayuka çıkmasının ardından hala geç yatırılması kızgınlıklarını arttırdı. Banka promosyonu vermeye gelince yokum diyen bankalar ek dersleri geç yatırarak öğretmenlerin ek derslerinden para kazanmaya gelince varım diyor.

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Normalde ek ders hesaplamalarına göre ayın birinden itibaren verilmesi gereken ek ders ücretleri birçok il ve ilçe de Mayıs ayının ilk haftası dolmuş olmasına rağmen hala yatırılmamış durumdadır. Bu durum öğretmenler arasında rahatsızlıklara sebep olduğu gibi il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin bu duruma neden el atmadığı da ayrıca sorgulanıyor.

Zaten öğretmenlere düşük banka promosyon ücretleri veren bankalar iş öğretmenlerin ek derslerini paralarını kullanmaya gelince günlerce bekletmesi öğretmenlerin kızgınlıklarını ikiye katlamış durumda.Sahipsiz durumda kalan öğretmenler bankaların elinde tabiri caizse oyuncak olmuş durumda. İş banka promosyonu teklifine gelince ortalıklarda gözükmeyen veya alay edercesine düşük teklifler veren bankalar iş öğretmenlerin ek ders ücretlerini ödemeye gelince sahipsiz olan öğretmenlerin ek derslerini günlerce ödemeyerek kazançlarına kazanç katmayı çok iyi biliyorlar. Ama sorun öğretmenlerin haklarını savunacak il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin olmaması ve sahipsiz kalmalarıdır.