Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 11 il fiziksel olarak etkilendi. Bunun ardından 11 ilde OHAL ilan edildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise okulları 71 ilde 20 Şubat tarihine kadar, deprem bölgelerinde ise Mart ayına kadar erteledi.

Mahmut Özer bu süreçte diğer illerdeki öğretmenlerin deprem bölgesine geçici görevlendirmeleri yapılacağı bunun yanı sıra deprem bölgesindeki öğretmenlerin de diğer illere tayin ya da görevlendirmelerinin yapılacağını belirtmişti.

İlk gerçekleşti. Başvurular mebbis üzerinden alınıyor. Peki ya deprem bölgesindeki öğretmenlerin diğer illere tayin ya da görevlendirmeleri gerçekleşecek mi?

Yeni yapılacak öğretmen atamalarının deprem bölgesi ve İstanbul ağırlıklı olması konuşulanlar arasında. Buna istinaden deprem bölgesindeki öğretmenlere bir tayin hakkı verilebilir mi?

359 öğretmen arasında sadece İlçe Milli Eğitim Müdürüne ödül verildi 359 öğretmen arasında sadece İlçe Milli Eğitim Müdürüne ödül verildi

Geçmişte deprem bölgelerinde bu uygulama görevlendirme şeklinde yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığının tespiti yapılmış bazı ilçe ve okullarda Valiliklerin kararına bağlı olarak görevlendirme verebilir, verecektir de. Yakınını kaybeden, okul veya evi yıkılmış ya da hasar almış öğretmenlerimize görevlendirme verilebilir. Yeni atamaların o bölgeye yapılmasının düşünülmesi de bu savı güçlendiriyor. Burada var olan soru işareti deprem bölgesindeki 10 ilin de görevlendirmeye tabi mi tutulacağı yoksa belirlenmiş, hasar almış yerler ya da okulların mı olacağı. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Milli Eğitim Bakanlığı kendi aralarında yapılacak istişareler sonucunda son süreci kamuoyuyla paylaşacak.