Depremin en çokbetkilediği 11 ilde OHAL ilan edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların mart ayına kadar kapalı olacağını ilan etmişti. 

Özer, bu süreçte deprem bölgesindeki öğretmenlerin diğer illere atanacağını veya görevlendirme çıkacağını söylemişti. Diğer illerden de deprem bölgesine atama yapılabileceği dile getirilmişti.

359 öğretmen arasında sadece İlçe Milli Eğitim Müdürüne ödül verildi 359 öğretmen arasında sadece İlçe Milli Eğitim Müdürüne ödül verildi

Deprem bölgesine öğretmen görevlendirme işlemi MEBBİS başvuru modülü üzerinden yapılabiliyor. Geçici görevlendirme talebi kapsamında, başvuruları uygun görülenlerin geçici görevlendirmeleri, bölgeden bildirilen personel ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlıkça yapılıyor.

Ancak deprem bölgesindeki öğretmenlerin tayin olup olmayacakları merak konusu. Personel eksikliğinin giderilmesi amacıyla diğer illerden atama yapılırken, yeni kadroların da açılabileceği düşünülüyor.

Depremden etkilenen öğretmenler için ise başka illere tayin formülü devreye girebilir. Böylelikle öğretmenlerin daha sağlıklı bir psikolojiyle görev yapması düşünülebilir. Konuyla ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.