MEB Personel Genel Müdürlüğünün E-28892082-869-72988802 sayılı ve 24.03.2023 tarihli yazısında deprem nedeniyle idari izinli olan öğretmenlerin ek dersinin ödenmemesi yönünde görüş bildirilmiştir.

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Ancak 32105 sayılı ve 15.02.2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, bu Genelge kapsamında idari izin verilenler istihdamlarına ilişkin görevlerini fiilen yerine getirmiş kabul edilir denilmektedir. Bu kişilerin mali, sosyal hak ve yardımları ile özlük hakları saklı tutulur denilmektedir.

Cumhurbaşkanlığı kararına göre idari izinli öğretmenlerin ek derslerinin ödenmesi gerekirken , Milli Eğitim Bakanlığı idari izinli öğretmenlerin ek dersini kesmektedir.

Hiyerarşik olarak daha üst makam olan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi nasıl uygulanmamaktadır.

Öğretmenler asrın felaketi olan böyle bir depremle evini, tüm düzenini kaybetmişken, Milli Eğitim Bakanlığı'nı yanında görmek isterken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın böyle bir yazı yayınlayarak zaten travma içinde olan maddi zorluklar içinde olan öğretmenlerin ek dersini kesmesi öğretmenleri derinden yaralamıştır.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi dikkate alınarak deprem nedeniyle idari izinli olan öğretmenlerin ek ders ödemelerinin yapılması gerekmektedir