Eğitim emekçileri mazeret ataması hakkı ile  “OHAL ilan edilen illerdeki personelden eşini veya çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş,çocuk,anne,baba) bulunduğu ilde tedavisi mümkün olmadığını belgelendirenler,yer değiştirme başvurusu yapabilecek.”

Buna göre evi yıkılan, büyük bir travma  geçiren, kalacak yeri olmayan eğitim emekçileri tayin isteyemeyecek.

Depremin yaşandığı 10 ilde 3,5 milyon öğrenci, 210 bin öğretmen var. Deprem bölgesinde tam bir felaket yaşanmaktadır. Komşusunu, akrabasını, ögrencisini, arkadaşını kaybeden; evi yıkılan, hasarlı olan ve bunun neticesinde barınma sorunu yasayan, deprem travması ile karşı karşıya kalan on binlerce eğitim emekçisine verilen üçüncü mazeret tayininin kapsamı son derece sınırlı, yetersiz ve  gerçeklikten uzaktır.

Arka arkaya gelen depremler neticesinde  evi barkı yerle bir olmuş, duyguları, anıları enkazda kalmış eğitim.emekçilerinin yer değişikliği için ölmeleri mi gerekiyor?

MEB'e çağrımız: Çözümsüzlük yerine akılcı ve  gercekçi çözümler acilen üretilmelidir.

Buna göre;

1.Deprem bölgesindeki tüm eğitim çalışanları idari izinli sayılmalıdır.

MEB Öğretmenlere Rotasyonu Duyuracak! MEB Öğretmenlere Rotasyonu Duyuracak!

2.Depremde hayatını kaybeden eğitim emekçilerinin, öğrencilemizin sayısı açıklanmalıdır. 

3.İktidar gerekirse KHK çıkartarak  tüm depremzede eğitim çalışanlarına tayin hakkı tanınmalıdır.

4.Başka illere yakınlarının yanına sığınmak zorunda kalan depremzede  öğretmenlerimize, memurlara ve sözleşmeli personele ikemetgahını taşıdığı illerde yer değişikliği hakkı verilmeli ve psikososyal destek sağlanmalıdır.

5.Başka illere gidemeyen egitim çalışanlarına gecici barınma alanları oluşturulmalı prefabrike okullar acilen hayata geçirilmelidir.

6.Depremde vefat eden öğretmenlerin sayısı il il açıklanmalıdır.

TÜM ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ  SENDİKASI  ADINA

MERKEZ YÜRÜTME KURULU BAŞKANİ DENİZ EZER