Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 bin öğretmen ataması müjdesini geçtiğimiz günlerde verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı branş kontenjanları ve takvimi yayınladı.

Pek çok branş mağdur olduğunu iddia ediyor. Bunlardan biri de DKAB. Öğretmenler mağduriyetlerini şu şekilde dile getiriyor:

''Sevgili Kamuoyu,

Biz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri olarak son 3 yıldır aleni bir şekilde mağdur ediliyoruz. Zira son yıldır atama oranlarımız sürekli olarak düşmüştür ve en nihayetinde bu yıl atama oranımız %4'ü bulmuştur. 56 bin mezunu olan ve her yıl en az 10 bin mezun veren bölümümüz yüzünden alanımızda büyük bir yığılma gerçekleşmiştir. Öyle ki 0.1 puan bile bizim için yüzlerce kişinin oynamasına neden olmuştur. Ama asıl mağduriyeti bu yıl yaşadık. Çünkü bütün kontenjan dağılımları incelendiğinde yapılan kontenjan dağılımının 4 alanda olduğu gibi bizi de yani Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini mağdur ettiği açıkça ortadadır.

Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin açık oranı 9 bini aşmışken bize verilen kontenjan açığımızın %30'unu bile kapatamamıştır. 5 alan haricindeki bir çok alan, açıklarının %70'ini kapatırken biz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin açığı göz ardı edilmiştir. Elimizdeki verilere göre son kontenjan dağılımı sonrası en çok açık DİKAB olmuştur. Biz hiçbir zaman halkımızdan fazlasını talep etmedik; bizler de diğer alanlara yapılan adaletin bize gösterilmesini istiyoruz. 35 binde 2300 verilen bir alana 45 binde 2600 vermek adaletsizliktir. Bizler bu adaletsizliğin biran önce son bulmasını istiyoruz. Zira tek kademede ders veren öğretmenlerin açığı %70 oranında kapatılırken 3 kademede ders veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin açığının %30'unun bile kapatılmaması haksızlıktır, adaletsizliktir...''

Atama bekleyen DKAB öğretmenleri

Milli Eğitim Bakanından Türkçe Öğretmenliği Mezunlarına Müjde! Milli Eğitim Bakanından Türkçe Öğretmenliği Mezunlarına Müjde!