Öğretmenlerin eğitime hazırlık ödeneğine tarihi zam geliyor. Eğitime hazırlık ödeneği, öğretmenlere her eğitim öğretim yılının başında kırtasiye ücretleri adı altında yatırılıyor.
Geçtiğimiz yıl 1320 lira olarak yatırılan eğitime hazırlık ödeneği pek çok tartışmalara sebep olmuştu. Normalde öğretmen maaşlarının 5/1'i civarı yatırılan eğitime hazırlık ödeneği son yıllarda alım gücünü kaybetti. Temmuz ayında en düşük öğretmen maaşı 22 bin lira olacak. Buna istinaden eğitime hazırlık ödeneğine de tarihi zam bekleniyor. Detaylar haberimizde..

Daha önce eğitime hazırlık ödeneğini 3-4 bin lira arası olarak kulis bilgilerimizi vermiştik. Yine yaptığımız açıklamada o dönemin enflasyon koşulları ve alım gücü oranına göre bu rakamın revize edilebileceğini de belirtmiştik.Öğretmen maaşlarına gelen zamma istinaden eğitime hazırlık ödeneğinde de beklentiler yükseldi.

7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos tarihi itibariyle başlıyor. Burada gündeme gelecek maddelerden biri de eğitime hazırlık ödeneği. Son yaşanan gelişmelerden sonra eğitime hazırlık ödeneğinin 6 bin lira'ya yakın bir ücret olması bekleniyor.

Bunu yapmayan öğretmenler soruşturma geçirebilir! Bunu yapmayan öğretmenler soruşturma geçirebilir!

Yapılacak görüşmelerden sonra resmi rakam belirlenecek. Şu gerçek ki öğretmenlerin eğitime hazırlık ödeneğine tarihi bir zam bekleniyor.