Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda uzun yıllar öğretmenlik, müdürlük yapan eğitimci yazar Ali Tutluoğlu'nun, başına gelenler Hüseyin Karatay'ın "Sürgün Öğretmen" eserini aratmadı. Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ali Tutluoğlu, adam kayırmacılığa karşı çıkıp verilen bir talimatı yerine getirmedi ve "Sürgün Öğretmen" hikayesi böyle başladı. Ali Tuttluoğlu'na soruşturma üstüne soruşturma açılınca o da dayanamayıp memleketini terk etti. Ama sonra bakanlık onu haklı buldu.

İddiaya göre "Sürgün Öğretmen" hikayesi 2019 yılında Şanlıurfa İl Eğitim Müdürü olan İ.Y tarafından M.K’nin Sosyal Bilimler Lisesine müdür yardımcısı olması Ali Tutluoğlu’ndan istendi. Tutluoğlu, adam kayırmacılık olduğu gerekçesiyle verilen talimatı yerine getirmedi. Bunun üzerine Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı A.Y., Tutluoğlu'na soruşturma açtı.

SORUŞTURMA ÜSTÜNE SORUŞTURMA AÇILDI, MOBİNG ÜSTÜNE MOBİNG YAPILDI

Adam kayırmacılık olarak gördüğü "M.K’yi müdür yardımcısı yap" talimatını yerine getirmeyen Tutluoğlu, hakkında açılan soruşturmadan anlının akıyla çıktı. Tutluoğlu'na istenilen ceza, soruşturma ile kesilemeyince bu kez de Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K tarafından bir soruşturma açıldı. Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K., Tutluoğlu’nu görev yaptığı Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi M.C.Ç’nın velisini Şanlıurfa İl Eğitim Müdürlüğüne çağırarak Tutluoğlu’ndan şikâyetçi olmasını istedi. Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K.'nin bu hamlesi de tutmayınca eski bir soruşturma dosyasını yeniden açarak bu görevi S.G isimli müfettişe verdi.

İŞE GİTMEYEN İŞÇİYİ ÇIKARTTI BAŞINA GELMEYEN KALMADI

7 yıl işe gitmeyen daimi işçi E.A. isimli şahsı işten çıkarmasıyla yeni bir soruşturmayla karşı karşıya kalan Ali Tutluoğlu'nun soruşturması daha önce soruşturmasını yürüten müfettiş S.G’ye verildi.

AYNI OKULA BALDIZ VE YEĞEN ATAMASI

Ali Tutluoğlu açılan soruşturmalar ile boğuşurken Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K tarafından Ali Saip Ursavaş, Anadolu Lisesinde Biyoloji öğretmeni olan baldızı A.Y ve Eyyübiye Yakup Kalfa Ortaokulu’nda rehberlik öğretmeni olan yeğeni V.K’nın Sosyal Bilimler Lisesi’ne alınması talimatını verdi. Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ali Tutluoğlu bu talimatı önce red etti sonra yaşadığı baskı, mobingler sonucu talimatı yerine getirerek yeğen ve baldızı Sosyal Bilimler Lisesi’nde işe aldı.

TUTLUOĞLU'NA BÜTÇE SORUŞTURMASI

Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ali Tutluoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K ile aralarındaki buzları tam erittiğini düşündüğü sıarada bu sefer de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen bütçenin tamamının harcanmamasından dolayı bir soruşturmaya maruz kaldı. Tutluoğlu, bütçedeki paranın ihtiyaç ölçüsünde harcadığı geri kalan parayı da Milli Eğitim Bakanlığına göndermesi Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K., tarafından rahatsızlığa neden oluyor.

VE SÜRGÜN EDİLDİ

Hakkında üst üste açılan soruşturmalardan dolayı Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ali Tutluoğlu, sonunda sürgün ediliyor. Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğünden alınıp geçici görevlendirmeyle Borsa İstanbul Anadolu Lisesine idareci olarak gönderiliyor. Borsa Anadolu Lisesinde de aynı sorunlar ile boğuşan Tutluoğlu, 28 Haziran 2022 tarihinde görev yaptığı okula S.K isimli idareci tayin edilince bir okulda 2 müdür oldu. Bunun üzerine Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giden Tutluoğlu, İl Eğitim Müdür Yardımcısı A.Y.'nin 'Rapor Al' talimatıyla karşı karşıya kaldı. Talimatı yerine getiren ve rapor alan Ali Tutluoğlu, yaşanan sorunun giderilmesi için beklemeye başladı. Ancak bu kez de görev yerine gitmediği gerekçesiyle hakkında bir soruşturma daha açıldı. Tutluoğlu, bütün bu yaşadıklarından sonra "Lanet Olsun" deyip il dışına tayin istedi. Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K. açtığı ve açtırdığı soruşturmaların yanı sıra Tutluoğlu'nu Milli Eğitim Bakanlığına da şikâyet edildi.

SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN BAKANLIK, TUTLUOĞLUNU HAKLI BULDU

Açılan soruşturmalardan dolayı tayin istemek zorunda kalan Tutluoğlu, Balıkesir İvrindi Şehit Fatih Tomuşoğlu Anadolu Lisesi’ne idareci olarak atandı. Görev yaptığı okula bakanlık tarafından gönderilen müfettişler Tutluoğlu’na karşı açılan soruşturmada Tutluoğlu’nu haklı buldu.

KOMPLO KURANLAR CEZA ALDI

Fenomen Öğretmen Sendikayı Neden Kapattığını Açıkladı Fenomen Öğretmen Sendikayı Neden Kapattığını Açıkladı

Sosyal Bilimler Lisesi’ne geçici olarak gönderilen ve müdür yardımcısı M.D ve S.C yapılan soruşturmalar sonucunda Ali Tutluoğlu’na komplo kurdukları iddiasıyla cezaya çarptırıldı.

Görevine tekrar iade edilen Tutluoğlu, yaşanan deprem ve sel felaketinden dolayı memleketine dönen Ali Tutluoğlu, görev yerini öğrenmek için gittiği Şanlıurfa İl Eğitim Müdürlüğünde Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K tarafından” Ben de seni adam zannettim iyilik yaptım” dediği ileri sürüldü.