Okul Müdürlerine Ek Ders Müjdesi Okul Müdürlerine Ek Ders Müjdesi

Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik ile alakalı bazı açıklamalarda bulundu.

Daha önce Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in uzman öğretmenlik hakkında bazı söylemleri olmuştu. Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında bazı değiştirmeler ve geliştirmeler yapılacağını belirten Sayın Özer, yüksek lisans yapanlara uzman öğretmenliğin 5 yıla indirileceği gibi değişmelerin de olabileceğinin sinyallerini vermişti.

Konu hakkında Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Bey'in 'Yüksek lisans yapanlara uzman öğretmenlik 5 yıl olacak.' söylemlerine karşılık 'Yüksek Lisans yapanlar direkt uzman öğretmen olarak başlasın.' dedi.


İşte Mehmet Uca'nın açıklamaları:

''5 yılını tamamlayan herkes sınav şartı olmadan uzman öğretmen olsun''

''5 yılını tamamlayan bütün arkadaşlarımız uzman öğretmenliğe başvuru yapabilsin ve sınavsız olsun. İnsanlarda sınav derdi olmasın. Kpss sınavını geçmiş arkadaşlarımıza tekrar sınav yapılması bence çok incitici bir davranış. Kaldı ki sınav yapıldı da ne oldu? Herkes uzman öğretmen oldu. Sınavda sorulan sorular bile çok inciticiydi. Kpss'den bahsediyoruz. Kpss sınavı gibi belki de ruhsal olarak öğretmen arkadaşlarımızın psikolojisini bozacak şekilde sınav yapılması zaten ayrı bir garabet. Bakan Bey madem çok samimiyse çok iyi niyetliyse o zaman çıksın açıklama yapsın. Yüksek Lisans ve Doktora yapan herkes süre şartı olmaksızın bu haklardan faydalanacak. 5 yılı tamamlayan bütün arkadaşlarımız uzman öğretmen, 10 yılı tamamlayan bütün arkadaşlarımız Başöğretmen olsun desin herkes de rahatlasın. Bizler de Bakan Bey'in öğretmenlere karşı ne kadar samimi olduğunu görmüş oluruz.''