Öğretmen Atamaları Mülakatsız Olmalı! Öğretmen Atamaları Mülakatsız Olmalı!

Boybeyi şunları söyledi:

“Bilindiği gibi 06.02.2023 tarihinde asrın depremini yaşadık. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığı depremin yaşandığı illerden biri olan Kilis’te okulların 1 Mart tarihine kadar tatil edildiğini ilan etti.

Bu tarihten itibaren ilimizdeki bazı iş bilmeyen okul idarecileri adeta öğretmenlerin emdiği sütü burunlarından getirmeye çalıştılar. Okul tatil iken öğretmenleri okula çağıran idareciler mi dersiniz! Alınan sağlık raporlarının geçersiz olduğunu söyleyen okul idarecileri mi dersiniz! Öğretmenin ücretini kesen okul idarecileri mi dersiniz!

Bu okul idarecileri kendilerine gelen yazılı emirleri öğretmenlerin aleyhine yorumlayarak liyakatsizliklerini ortaya koyarken, bazıları öğretmenin ek ders ücretlerini kesecek kadar işi ileriye götürdüler. Bu tam anlamıyla vicdansızlıktır, liyakatsizliktir, iş bilmezliktir, öğretmene kasıttır. Bu okul idarecileri söz konusu kendileri olunca bir saat ücretin peşine düşerken, öğretmen arkadaşlarımıza hak ettikleri ücreti ödemeyerek kasıtlı olarak öğretmene zulmetmektedirler.

Şunu herkes bilmelidir ki öğretmenin hak ettiği ek ders ücretini bu okul idarecileri cebinden ya da babasının kesesinden ödemiyorlar. Ek ders ücretleri MEB ek ders yönetmeliğine göre devlet bütçesinden ödeniyor. Bu yönetmeliğe göre ve geçmişte alınan Danıştay kararlarına göre, ‘Öğretmenden kaynaklı olmayan sebepler dışında (izin ve rapor) öğretmenin hak ettiği ek ders ücreti ödenir’ denmesine rağmen öğretmenin ücretini ödememek kasıtlı olarak hak gaspıdır.                                                       

Hiçbir idarecinin bu yanlışı yapma hakkı yoktur. Yanlış yaparken üstüne bir de ‘gidin bildiğiniz yere şikâyet edin’ demek, mevzuat tanımamak ve devletin kurallarına başkaldırmaktır.

Bu okul idarecilerini uyarıyoruz. Akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyoruz. Öğretmenler hiç kimsenin kölesi değildir. Uyarılarımız dikkate alınmazsa haklarında gereken hukuki işlemleri yaptırmaktan geri durmayacağız. Hiç kimse öğretmenin hak edişini almasına engel olamaz. Engel olanda sonucuna katlanır.” (Haber Merkezi)

kentgazetesi