Öğretmenler Günü Programı Konuşma Metni Ve Günün Anlam Önemi

Öğretmenler Günü Programı Konuşma Metni Ve Günün Anlam Önemi. Öğretmenler Günü Geliyor! İşte Öğretmenler Günü İçin Konuşma Metinleri…

Her bir öğrencinin hayata bakış açısını etkileyen bir öğretmeni vardır. Yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi parlatan, hayatımıza yön veren canımız öğretmenlerimizin günü geliyor. Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor ve Öğretmenler Günü programlarında okunacak şiirler ve yazılara dair araştırmalar başladı.


Doktor, mühendis, tamirci, avukat, öğretmen… Hepimiz onların eseriyiz. Yıllar geçse de unutmayacağımız öğretmenlerimiz için güzel programlar hazırlanıyor. Her yıl heyecanla kutladığımız Öğretmenler Günü için okullarda, kurumlarda hazırlıklar da başladı. Öğretmenler Günü için yapılacak olan programlarda günün anlam ve önemini anlatan metinler en derin duygularla okunacak.

Bizler de Öğretmenler Günü için konuşma metinlerini haberimizde derledik.

Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlar

Bugün burada sizlere; geleceğe ışık tutan, bir toplumu eğiten, her türlü fedakarlıklar yapıp adeta bir mum gibi etrafına ışık saçan öğretmenlerimiz ve bugünün öneminden bahsedeceğim.

Terim olarak 24 Kasım Milli Mekteplerin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olarak 1981’den beri Öğretmenler günü olarak kutlanır. Biz öğrenciler içinse bugün bir bayram niteliğindedir. Çünkü sevgili öğretmenlerimizi üzsek de onlar bizler için daima canlarını dişlerine takarak çalışırlar ve bizler de bugünü onların sevinç günü olarak algılarız.


Necip Fazıl Kısakürek vapurla Karaköy’e geçerken yanına biri yaklaşıp: “Üstat, Peygamberlere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik.” diye sorunca Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan: “Ne diye vapura bindin ki! Yüzerek karşıya geçseydin ya” demiş. Öğretmenler de birer kılavuzdur; doğru yola yönlendiren kılavuz ise kolaylık ve mutluluk getirir. Atatürk ise bir sözünde milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir demiştir. Çünkü onlar bir toplumu, milleti eğitirler.

Öğretmenlik her ne kadar dersi anlatıp çıkar ya da çok kolay gibi gözükse de sanıldığı gibi değildir. Hep aynı heyecan ile sınıflara girmek, bıkmadan aynı şeyi tekrar tekrar anlatmak, anlamadım diyen için defalarca örnek çözmek, sırf yüksek alsınlar diye onca fedakarlık yapıp düşük alanlar olduğunda niye böyle diye kendisi almış gibi üzülen toplumun en yüce fakat değeri görülmeyen elmas niteliğindedir öğretmenlik. Her öğrencisini çocuğu gibi gördüğü, onlardan aldığı mektuplara ve onların bir gülümsemesine paha biçememektir öğretmenlik. Öğrenci iken karşındaki koltuğa ilerde senin oturmandır öğretmenlik. Yurdun dört bir yanına koşmak, güzel nesiller için çabalamaktır. Dersi eğlenceli hale getirmek, görmediğini sandığı öğrencisini görmezden gelmektir. Bu uğurda çalışıp cepheden cepheye koşar gibi okuldan okula koşmak ve bu uğurda canını hiçe sayarak şehit düşmektir. Ve öğretmenlik teneffüste soğuduğundan içemeyip derse getirdiğin bir bardak çaydır.


Özetlemek gerekirse Öğretmenin toplumdaki değer ve önemini anlatmak için her yıl 24 Kasım okullarımızda “Öğretmenler Günü” olarak kutlanır. Ve bizler de bu programları sevgi ve neşeyle dinleriz. Sözü fazla uzatmadan sizleri bu güzel ve sürprizlerle dolu program ile baş başa bırakıyor, öncelikle bu uğurda şehit düşmüş öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayıp saygı ve minnetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayarak güzel günler diliyorum. Emekleriniz için çok teşekkürler.

Sayın İdareci ve Değerli öğretmen arkadaşlarım, Sevgili öğrenciler…
Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Cumhuriyetimizin Baş Öğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ışıklar alemine yürümüş olan öğretmenlerimin ruhunu yad ederken onun ilkelerinde yürüyen meslektaşlarıma öğrencilerime de sevgilerimi iletiyorum. Bu onurlu öğretmenlik mesleğini yapan bir kişi olmanın kıvancıyla hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Biliyorsunuz ki büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu nedenle 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programını gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz.

Bir öğretmen, mesleğe başladığı günden yaşamının sona erdiği ana kadar görevini yapmaya devam eder. Hatta öldükten sonra bile fikirleri öğrencileri aracılığıyla yaşamaya devam edecektir. Onun için Öğretmeni ölümsüzleştiren öğrencisini iyi bir şekilde yetiştirmesidir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız ki kelebekler ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir.

Sevgili meslektaşlarımın Atatürk’ün kendilerine yüklediği misyon ile çevrelerini aydınlatma çabalarını sürdürürken, onurlarına yakışan bir yaşam tarzının sağlanması gerekir. Mesleğini en iyi şekilde yapmaktan başka kaygılarının olmadığı, verilen sözlerin tutulduğu günlere kavuşmayı özlemle beklediğimizi belirtmeden geçemeyeceğim. Kendilerine verilen değerin ve saygınlığın arttırılması, aynı zamanda onların motivasyonlarını da artıracağından ülkenin geleceğine imza atacak olan gençlerin yetiştirilmelerinde çok daha özenli olup, gözleri kamaştırırcasına daha fazla ışık saçacaklarından kimsenin en ufak şüphesi olmasın


Konuşmama son verirken bugün hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükran duygularımla anmak isterim. Bütün eğitim emekçilerinin öğretmenler gününü kutlar, içlerindeki “ışığının” hiç sönmemesini arzu ederim.
Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür eder, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

Sayın okul müdürüm, Değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlar…

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle hazırladığımız kutlama programına hoş geldiniz!

Harf devrimini yapan Mustafa Kemal Atatürk, yeni harflerin öğretilmesi için yazı tahtasının başına geçti. Milletimize yeni harfleri öğretmek için canla başla çalışmaya başlamıştı. Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928 günü yaptığı toplantıda, Ata’mıza “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını verdi. 24 Kasım, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Ata’mızın yüzüncü doğum yıldönümünün kutlandığı 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Öğretmenler gününde, öğretmenlerimizin değerini, sorunlarını ve hizmetlerini hatırlar, onların emeklerini boşa çıkarmamak için gayrete geliriz. Biliriz ki, çalışkan, dürüst ve insani değerlere sahip insanlar olmamız, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel armağandır.

Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için çaba gösterirler. Dünyayı tanıtırlar bize. Gerçeği, daima gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatırlar. Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Bize anne olurlar, baba, kardeş ve arkadaş olurlar.

Dünyanın en saygın insanları olan, siz öğretmenlerimin huzurunda saygı ile eğilirim. Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun!