Uzun bir süredir öğretmenlerimizin tek gündemi atama müjdesinin verilmesi!Atama bekleyen öğretmenlerimiz atama müjdesi beklerken ülkemizin deprem felaketleri ile sarsılması sonrası atama müjdesinin ertelenmek zorunda kaldığını düşünen öğretmenlerimiz KPSS sınavlarına sayılı günler kala atama müjdesinin biran önce gelmesini istiyor.

KPSS SINAVININ ERTELENMESİ

KPSS Sınav sorularının çalındığı gerekçesiyle iki kez KPSS 2022 sınavına girmek zorunda kalan öğretmenlerimiz; birçok bakanlığın kamu personeli alım ilanlarını duyurması sonrası gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek müjdeli habere çevirdiler.

ÖĞRETMENLER ADALETLİ KONTEJAN DAĞILIMI BEKLİYOR
2022 yılında yapılan öğretmen atamalarında 20 bin atama saygısından 7503 kontenjanın tek bir branşa verilmesi sonrası oluşan kontenjan adaletsizliğinden dert yakınen öğretmenlerimiz bu sene yapılacak öğretmen atamalarında benzeri bir mağduriyetin yaşanmasından korkuyor.

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak isteyen öğretmenlerimiz sürekli olarak Bakan Mahmut Özer’e hitaben adil kontenjan dağılımı ile ilgili tağlar açıyor ve seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Adaletli atama kontenjanı isteyen öğretmenlerin en büyük tedirginliği ise Bakan Özer’in zaman zaman branş ismi vererek atama açıklaması yapması öğretmenleri endişeye sevk ediyor.

Yine mi adaletsiz bir kontenjan dağılımı yapılacak?

Öğretmenler yine mi mağdur olacak ?

Fenomen Öğretmen Sendikayı Neden Kapattığını Açıkladı Fenomen Öğretmen Sendikayı Neden Kapattığını Açıkladı

Öğretmenler haklı olarak bu soruları soruyorlar.Öğretmenler KPSS sınavına çok az bir zaman kala atama duyurusunun gelmemesi üzerine strese giriyor ve ders bile çalışamıyor.Arafta kalan öğretmenlerimiz atama duyurusunun bir an önce gelmesini istiyor. 

Sonuç olarak; Atama bekleyen öğretmenlerimiz ilk kez atama isteğinin yanında adaletli atama kontenjanı istiyor. 

Öğretmenlerimiz her branşa adaletli şekilde kontenjan dağılımı istiyor.

Umarız sayın Bakan öğretmenlerimizin bu sesine kulak verir.2022 yılında yaşanan mağduriyet bir kez daha yaşanmaz.