Bunu yapmayan öğretmenler soruşturma geçirebilir! Bunu yapmayan öğretmenler soruşturma geçirebilir!

2013 Yılında Öğretmenlere Müjde Olarak Duyurulan Alan Sınavı Kaldırılacak!

Zamanın ÖSYM başkanı Ali Demir tarafından öğretmen adaylarına müjde olarak duyurulan Alan sınavı ile ilgili sıcak bir haber geldi.

ÖSYM öğretmen yeterliliğini ölçen alan sınavını kaldırmak için planlama yapıyor.

Zamanın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından “Alan Sınavı” gerekliliğinin görüşüldüğünü söyleyen Ali Demir 2013 yılında şu açıklamayı yapmıştı:


”Sayın Milli Eğitim Bakanı göreve geldiğinden itibaren bir öğretmen yetiştirme stratejisi oluşturdu. Bir çalışta ile bunu kamuoyuyla da paylaştı. Öğretmen alan sınavı yapılması gerektiğini belirtti. Bu konuda karşılıklı olarak konuştuk. Tüm alanlarda sınav yapmanın zorluklarını hepimiz biliyoruz, çünkü bir söylentiye göre 87, bir söylentiye göre 137, başka bir söylentiye göre ise 180’den fazla farklı alan söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda, 2013’te alan sınavı yapacağız. Burada ne yapacağız? Genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimlerinin yanı sıra bir alanın nasıl öğretileceğine dair sorular soracağız ve o alanın kendisiyle ilgili sorular soracağız. Yani bir matematik öğretmeni genel kültür, genel yetenek sorularına tabi tutulacak, bir matematik öğretmeni eğitim bilimleri dediğimiz pedagojik formasyon onlara tabi tutulacak, matematiğin nasıl öğretilmesi gerektiği yönündeki sorulara maruz kalacak ve matematiğin cebiri, geometrisi konusundaki sorulara da maruz kalacak, bunlarla ölçeceğiz. Dolayısıyla bu alanın nasıl öğretileceği konusunda da bir gelişmenin olması beklenir.”


MEB’in Alan Sınavı Hakkında Fikri Değişti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılında 45.000 öğretmen atamasını açıklamıştı. Şu an seçime odaklanan Bakanlık ve Hükümet yetkilileri seçimden zaferle ayrılmaları durumunda Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavını 2024’te uygulanmayacak şekilde kaldırmayı planlıyor.

Kaynak: Öğretmen Cafe