Öğretmen ek ders ücreti 2023 gündemde yer almaya devam ediyor. Ocak ayında memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapılmasının ardından gözler öğretmenlerin ek ders ücretlerine çevrildi. Zam ile birlikte öğretmenlerin alacağı aylık 15 bin 959 TL oldu. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete yayımlandı. Peki, 2023 öğretmen ek ders ücreti ne kadar? Ek ders ücreti nasıl hesaplanır? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

2023 öğretmen ek ders ücreti ne kadar, sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zamla birlikte öğretmenlerin ek ders ücretleri gündeme geldi. Resmi Gazete'de ek ders ücretleriyle ilgili karar geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Ek ders ücretleri ise haftada girilen ders saatinin hafta içi, gündüz, gece ya da hafta sonuna göre değişiyor. Temmuz ayında haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin usta öğretici ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret, 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmişti. 2023 ek ders ücreti ise henüz açıklanmadı.

Fidan Hoca’nın Geliri Dudak Uçuklatıyor! Fidan Hoca’nın Geliri Dudak Uçuklatıyor!

2023 EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 ocak ek ders ücretleri henüz belli olmadı. Geçen sen 2022 temmuz ayında haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin usta öğretici ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret, 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmişti.

Ek ders ücreti, öğretmenin sorumlu bulunduğu derslerin dışında gireceği dersler için alacağı ücrete denmektedir. Ek ders ücretleri ise haftada girilen ders saatinin hafta içi, gündüz, gece ya da hafta sonuna göre değişmektedir. Öğretmenler maaşları karşılığında haftada 15 saat ders vermekle yükümlüdür. Bunun dışında gireceği dersler için de ek ders ücreti almaktadır.

Ek Ders Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Ek ders ücretleri öğretmenin bulunduğu ayın maaş katsayısına ve gece- gündüz dersi oluşuna göre hesaplanmaktadır. Ayrıca lisans öğretmenleri ve Doktora öğretmenleri için de ek ders ücretleri farklı hesaplanmaktadır. Ek ders ücreti girilen ders saati karşılığında alınmaktadır. Ek ders ücretleri yılın belirli dönemlerinde ilgili kurumlar tarafından açıklanmaktadır.

Öğretmen ek ders ücreti hesaplayabilmek için, derse hangi vakitte girildiği, hafta içi mi, hafta sonu mu, gece- gündüz mü? Verildiği bilinmelidir. Ayrıca öğretmenin Statüsü ve maaşı da ek ders ücreti üzerinde etkili olmaktadır.

Öğretmen ek ders ücreti yılın belirli aylarına ve enflasyon oranları ve maaş katsayısına göre hesaplanmaktadır.

YENİ HESAPLAMAYA GÖRE ÖĞRETMENLER NE KADAR EK DERS ÜCRETİ ALACAK?

Ocak ayında kadrolu öğretmen 52 lira,

sözleşmeli öğretmen ise 43.60 lira üzerinden ücretleri hesaplarına aktarılacak.

Hurriyet