O branş öğretmenlerine ek ders müjdesi O branş öğretmenlerine ek ders müjdesi

Son günlerde Temmuz ayında memur maaşlarına gelecek zamlar herkes tarafından merak ediliyor. Öğretmenlerde hem maaş zamları hem de ek derslere gelecek zamları merak ediyor. Son olarak ek derslere yapılması gereken ilave zam formülü ortaya atıldı.

Amacımız daha iyi bir eğitim ortamı hazırlamak, öğretmenin mutluluğunu sağlayarak ay sonu derdi yerine tamamıyla öğrencilere odaklanmalarını oluşturacak bir ortam hazırlamak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamada en düşük memur maaşı 15 bin Lira'ya yükseltilecek. Vaat yerine getirilirse en düşük öğretmen maaşlarına böylece Temmuz zamlarından önce ilave 2.300 lira gelir sağlanmış olacak. Lakin öğretmenlerimiz bu maaşları Temmuz ayında alacaklar.

Bunun yanı sıra uzman öğretmenliğin 5 yıla inecek olması da ilave bir iyileştirme anlamına gelmekte. Öğretmenlerimiz Temmuz ayında 3 bin 370 Lira bir tazminat almış olacak. Bu noktada verilen sözlerin tutulması elzemdir. Aksi durumda haber kanalımızda sıkça yer vereceğimizi hatırlatırız, sözlerin tutulması durumda da yine gerekli teşekkürleri sunacağız.

Öğretmen maaşları konusunda bir adım daha atılmalıdır. Memur maaşlarına yapılacak zam milyonlarca memuru kapsadığı için öğretmenlerin zaten az bir miktar olan ek derslere yapılacak zamların bütçeye pek bir yük getirmeyeceği kanaatindeyiz. Yapılacak zamla ek derslere teşvik artar, öğretmenlerin tavuk döner parasına çalıştığı ek ders ücretlerinde hak ettiği değeri almış olur. Peki tavsiyemiz nedir? Temmuz ayında yapılacak zamların ardından öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 50 zam formülü. Hükümetimiz bunu yapacak güçtedir. Ek ders ücretlerine de ilave yüzde 50 zam verilerek böylece üçlü kombo iyileştirmeyle Cumhuriyetimizin 100. yılında öğretmenlere verilen değer gösterilmiş olur.

Yıllarca okuyan, bu noktaya gelen kadar dairelerce para harcayan, anne babalarının emekleri karşısında atandıktan sonra ne düşük memur maaşlarından alan, çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı olan öğretmenlerimize hak ettiği değer verilmeli, yine dediğimiz gibi ay sonunu değil tamamıyla öğrencileri düşünmeleri sağlanmalıdır.