Öğretmenler her dönem başı, dönem ortaları ve dönem sonunda seminer eğitimleri almakta. Bu seminer eğitimleri doğrultusunda da 3 ek derse tekabul eden ücretler almakta. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 2022-2023 eğitim öğretim dönemi 16 Haziran tarihi itibariyle bitiyor. Bu tarihten sonra okullar tatil edilecek, yaz tatili başlayacak.

16 Haziran tarihinden sonra öğretmenlerin seminerleri başlıyor. Peki bu seminerler online mı olacak yoksa yüz yüze mi? Detaylar haberimizde..

Fenomen Öğretmen Sendikayı Neden Kapattığını Açıkladı Fenomen Öğretmen Sendikayı Neden Kapattığını Açıkladı

Pandemi dönemiyle birlikte seminerler online şekilde yapılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, seminer dönemlerinin online şekilde yapılacağını belirtmişti. Eylül seminerleri hariç, ara dönem seminerleri ve yıl sonu seminerleri online şekilde yapılıyor. Lakin konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama yok.


Yıl sonu seminerleri online olacak gözüküyor lakin yeni Milli Eğitim Bakanının bu konu hakkında ne karar alacağı bilinmez. Konuyla alakalı resmi bir yönetmelik yok. Yıl sonu seminerlerinin online şekilde yapılacağı beklense de yeni bakan ne karar verecek hep birlikte izleyeceğiz.