Açıklama, 11.04.2023 tarihli ve E-30169645-903.99-74213795 sayılı yazı ve ekleri doğrultusunda yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin tedavi gördüğü hastanelerde ders veren öğretmenlerin nöbet görevi sırasında ek ders ücreti alabileceklerini duyurdu. 18 Nisan 2023 tarihli resmi yazıda belirtilen düzenleme, 11.04.2023 tarihli ve E-30169645-903.99-74213795 sayılı yazı ve eklerine dayandırılmıştır.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, öğretmenlerin özel eğitim öğrencilerine sağladıkları hizmetlerin değeri ve önemi vurgulanmıştır. Öğretmenler, nöbet görevlerini yerine getirirken ek ders ücreti alarak motivasyonlarını artırabilecek ve daha iyi bir hizmet sunabilecekler. Bu adım, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Öğretmenlere hastane sınıflarında ek ders ücreti hakkı tanındı

Son dönemde yapılan toplu sözleşme ile öğretmenlerin mali ve sosyal haklarına ilişkin önemli bir düzenleme gerçekleştirildi. 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere nöbet görevi sırasında ek ders ücreti ödenmesini öngörmektedir.

Bu düzenleme ile öğretmenlerin haftada 3 saati aşmayan nöbet görevleri için ek ders ücreti alması sağlanmaktadır. Sadece okul ortamında değil, hastanelerde eğitim gören özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim aldığı hastane sınıflarında da öğretmenlere nöbet görevi verilebilmektedir.

Hastane sınıfları, sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş özel eğitim sınıflarıdır. Bu sınıflarda ders veren öğretmenler, öğrencilerin gözetimini sürdürerek nöbet görevini yerine getirmektedirler.

Öğretmenlerin nöbet görevi mevzuata uygun

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği, öğretmenlerin nöbet görevlerini düzenleyen önemli bir madde içermektedir. Bu yönetmeliğin 60. Maddesi, öğretmenlerin nöbet tutma sorumluluğunu belirlemektedir. Öğretmenler, ilgili okul müdürlüklerince düzenlenen nöbet çizelgesine göre görevlendirilmekte ve bu görevlerini yerine getirmektedirler.

Ailesine Veda Notu Bırakan Öğretmen Kayıplara Karıştı! Ailesine Veda Notu Bırakan Öğretmen Kayıplara Karıştı!

Özellikle özel eğitim kurumlarında, özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ve özel eğitim sınıflarında görevli öğretmenler, nöbet görevlerini öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla teneffüs ve yemek saatlerinde sınıflarında yapmaktadırlar. Bu sayede öğrencilerin gözetimi sürekli sağlanmakta ve öğretmenlerin nöbet görevleri mevzuata uygun bir şekilde yerine getirilmektedir.

Editör: Haber Merkezi