Milli Eğitim Bakanlığının Mevcut norm kadro yönetmeliğine göre;

Özel eğitim kurumlarında 25, (100 ve 100’ün katları için +1)

İlkokullarda 300,

ortaokul, anaokulları ve ortaöğretim kurumlarında 150 öğrenci ve daha fazlası için 1, mesleki eğitim kurumları için 200’den fazla çırak ve kursiyer olması durumunda 1 psikolojik danışman tayin edilmekte, yatılı ve pansiyonlu eğitim kurumlarında ise öğrenci sayısına bakılmaksızın 1 psikolojik danışman normu açılmaktadır.

Özel eğitim kurumları haricinde kalan tüm eğitim kurumları için öğrenci sayısının 500’ü geçtiği durumlarda 500 ve katlarında +1 psikolojik danışman kadrosu açılmaktadır.

359 öğretmen arasında sadece İlçe Milli Eğitim Müdürüne ödül verildi 359 öğretmen arasında sadece İlçe Milli Eğitim Müdürüne ödül verildi

Aile okulu, bağımlılıkla mücadelede, rehberlik hizmetleri, Okul-Veli-Öğrenci işbirliği gibi rehberlik hizmetlerinin içinde olan çalıştay raporunda ; Sn. Bakan Mahmut Özer’in “Her okula en az 1 Rehber Öğretmen olacak şekilde yeni bir planlama yapacağız” açıklaması Rehber Öğretmenlerin Norm Kadro Yönetmeliğinin de günümüz koşullarına uygun şekilde ve çalıştay raporuyla da uyumlu bir şekilde değiştirileceği beklenmektedir.

MEB, Rehber Öğretmenlerin Yeni Norm Kadro Yönetmeliği ile ilgili Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çalıştay raporuna ve Bakan Mahmut Özer’in de sözünü verdiği şekilde “Her okula en az 1 Rehber Öğretmen Normu” olacak şekilde bir çalışma yaparak deprem sonrası artan psikososyal çalışmalarda bu ihtiyacın arttığı belirlenmiştir. Norm Yönetmeliğinin günümüz ihtiyaçlarına göre düzenlenerek Resmî Gazetede yayımlaması beklenmektedir.