Cumhurbaşkanı Erdoğan, darp edilen kadın öğretmeni aradı Cumhurbaşkanı Erdoğan, darp edilen kadın öğretmeni aradı

ÇETKİN; “Mobbing Günlükleri yazı dizimiz öğretmenlerimiz arasında büyük ilgi gördü. Öncelikle güzel düşünceleri için çok teşekkür ederim. Tebrik ve teşekkürlerin yanı sıra benzer dertlerini paylaşanlar da oldu. Bunların arasından ilginç bir örnek sunmak istiyorum sizlere.
Bir öğretmenimizin tayini bir okula çıkıyor. Tabi orada da zümreleri var.. Okul il merkezinde, bir de gelen öğretmenin hizmet puanı yüksek. Dolayısıyla mevcut öğretmenler olası bir durumda norm fazlasına düşecekler, okuldan gitmek zorunda kalacaklar.

Okul müdürü de kendince dertlenmiş bu durumdan. Başlamış yeni gelen öğretmene mobbinge. Okul içinde istenmeyen öğretmen durumuna düşürmeler, norm fazlasısın diye kandırıp imza almaya çalışmalar filan.

Neler oluyor böyle? Orası neresi? Burası bir okul ve müdürü de bildiğiniz zulüm ediyor.

Okul Müdürü velilere anket uyguluyor. Elimizde verilerin olduğu bu anket çalışması müdürümüz ifadesi ile “memnuniyet anketi” olarak uygulanmıştır. Hem de kim nasıl uygulamış biliyor musunuz? Bizzat müdür yetkili alan şefi tarafından odasında velilere tek tek doldurtuluyor. Okula kayıt ettirirken hangi öğretmeni istiyorlarmış. Anket sonuçları mağdur öğretmene gösteriliyor: “Seni istemiyorlar hocam.”

Kim neyi istemiyor. Devletin okulunda Devletin atadığı bir öğretmeni kim istemiyor? Ya da kim istetmiyor?

Daha çok var ama bir tane daha bahsedeyim müdürümüzün mobbinglerinden.

Bu öğretmenimiz norm fazlası değil iken “Norm fazlasısınız hocam” diye imza attırılmak isteniyor. Öğretmenimiz zümrelerinin hizmet puanlarını görmek istediğini söylese de gösterilmiyor. Aynı senet imzalatan dolandırıcılar gibi.

Mağdur öğretmenimiz bu süreçte çok yıpranıyor, ailesinde huzuru bozuluyor, motivasyonu kırılıyor. Eşiyle birlikte mücadele ediyor filan ama etkisiz sendikaları da çözüm olmuyor. Onu zaten müdür yapanlara ne diyecekler?

Şimdi bu okul müdürümüz görev süresi dolunca başka okula YİNE okul müdürü olarak gidiyor. Orda da anket yapıyor mu acaba? Merak ediyoruz.

Peki bu nasıl bir uygulamadır? Okul müdürü bu hakkı kendinde nasıl bulmaktadır? İlgili müdürümüzün yaptıklarına neden göz yumuldu? Bunlara rağmen hala nasıl idarecilik yapabiliyor?

Yapılanları duyduktan sonra insanın aklına onlarca soru geliyor. Konunun derinlerine inmeden sözlerimi noktalamak istiyorum. Derdimiz eleştirmek değil. Eğitim Gücü Sendikası olarak sahanın sesi olma gayretimizin farkına varan arkadaşlarımız bize ulaşıyor ve çok ilginç şeyler duyuyoruz. Her müdürümüzün ayrı mobbing türü olur hale geldi. Okul müdürlerimiz kanun tanımaz, hukuk bilmez bir tavır ve yaptıklarının arkasında dağlar varmış özgüveni ile külhanbeyi edalarında davranmaktadırlar. Bu konunun ciddi anlamda masaya yatırılıp çözülmesi gerekmektedir. Eğitimin yönetim mekanizması çökmek üzere, alarma vermektedir.

Son olarak Servergazi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürümüze görevinde başarılar dileriz.” dedi