O Öğrenciler İçin Özel Sınav Hazırlamayan Öğretmenlere Soruşturma Açılacak
O öğrenciler için özel sınav hazırlamayan öğretmenlere soruşturma açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı 2025-2026 eğitim öğretim yılındaki ilk ortak sınavların 27 Ekim ve 7 Kasım tarihlerinde uygulanması talimatını vermişti.
Ancak ortak sınav döneminde öğretmenlerin yerine getirmesi gereken önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu ortak sınav döneminde öğretmenlerin özellikle bireyselleştirilmiş eğitim programı uygulanan kaynaştırma öğrencileri için ayrı sınavlar hazırlaması gerekmektedir.
Bireyselleştirilmiş eğitim programı yani öğretmenler arasındaki yaygın tabiriyle BEP uygulanan öğrencilerin sınavları da söz konusu programlar dikkate alınarak tasarlanmalıdır. Ancak Kaynaştırma öğrencisi olarak adlandırılan bu öğrencilere diğer öğrencilere uyguladığı sınavları uygulayan öğretmenlerimizin yapmış oldukları bu kural hatası tespit edildiği takdirde söz konusu öğretmenler hakkında soruşturma açılabilir.
Sürecin takibi okul yönetiminin sorumluluğundadır
İlgili sürecin yönetimi okul müdürlerini ve müdür yardımcılarının gözetimindedir. Söz konusu öğrencilerle ilgili bireyselleştirilmiş eğitim programına göre hazırlanmış sınav sorularını ve cevap anahtarlarını okul yönetimleri tarafından sınavdan önce incelenmek üzere teslim alınması ve uygun bulunması halinde ilgili sınavın tatbik edilmesi gerekmektedir.
Kaynaştırma öğrencilerine sınav ek puan verilmez, diğer öğrencilerle aynı statüye konularak sınav kağıtları okunur
Kaynaştırma öğrencilerine girmiş oldukları bu sınavlarla ilgili herhangi bir biçimde sınav esnasında yardım edilemeyeceği gibi sınavdan sonra da sınav kağıdına yönelik puanı iyileştirmesi öğretmenler tarafından yapılmayacaktır. Bu öğrencilerimiz kendileri için hazırlanan sınavlardan başarısız oldukları takdirde sınıf tekrarına kalmazlar. Ancak girmiş oldukları sınavlardan almış oldukları notlar aynen e-okul sistemine İşlenmelidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.