AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde, 4 yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grupbaşkanvekilliği görevimden affımı istemiş bulunmaktayım." ifadelerini kullandı.

Cahit Özkan, 7 Temmuz 2018 tarihinde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine atanmıştı. 

Yılmaz Tunç kimdir?

Cahit Özkan'ın yerine getirilecek olan Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 1 Şubat 1971'de Bartın Ulus'ta doğdu. Baba adı Ali Rıza, anne adı Behiye'dir.

Avukat, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Mali Hukuk Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.

AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemde Bartın Milletvekili Seçildi. TBMM Adalet Komisyonu Sözcülüğü, Meclis Araştırma ve Soruşturma Komisyonlarında Başkanlık, Başkanvekilliği ve Sözcülük görevlerinde bulundu. AK Parti Grup Disiplin Kurulu Üyeliği ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Halen TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekilidir.

Türk Parlamenterler Birliği Denetim Kurulu Başkanlığı ve Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev aldı.