31 Mart Mahalli İdareler seçimi ve 23 Haziran İBB seçimi öncesinde CHP'nin hem adayı hem de Genel Başkanı işten çıkartılmayacağı sözü vermişti. 

İmamoğlu, "İşçilere dokunmayacağım" derken, Kemal Kılıçdaroğlu da hangi görüşten olursa hiçbir işçinin işine son verilmeyeceğini söylemiş ve bunun için namus sözü demeyi de ihmal etmemişti. 

Ancak İstanbul seçiminin üzerinden 1 yıl geçmeden İBB ve bağlı kuruluşlarından 6 bin civarında işçinin iş akdi fesh edildi. Bazıları SMS ile kovuldu, bazıları bir noter yazısı ile. 

İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, İSTGÜVEN, SPOR A.Ş., MEDYA A.Ş. ve diğer iştiraklerden çeşitli bahanelerle binlerce kişi çoğu da tazminatsız bir şekilde işten çıkartıldı. 

Ve son olarak bunlara İSPARK'tan son iki günde atılan 12 kişi eklendi. Noterden gönderilen birer yazı ile tazminatsız kovulan bu 12 kişinin kovulma sebepleri ise sosyal medyada İmamoğlu hakkında olumsuz paylaşımlar yapmış oldukları iddiası. 

Yani İBB'nin başı İmamoğlu'nu sosyal medyada eleştirmek yıllarca emek verdiği kurumdan bir işçinin tazminatsız kovulması için yeterli. 

İSPARK'tan kovulan işçiler adına konuşan eski bir İSPARK yöneticisi sosyal medya üzerinden Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na verdikleri 'namus sözünü' hatırlatıp şöyle seslendi:

"Allah herkesin evine bol kazançlar nasip etsin. İstanbul'u başkalarının aklıyla yönetmeye çalışan Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Daha önce namus sözü verdiğiniz halde işten çıkartmayacağız dediniz şimdi İBB iştiraklerinden İSPARK'tan bakıyoruz ki geçmişte kardeşlerimizin yaptığı paylaşımlardan dolayı sorgusuz sualsiz bunları atıyorsunuz. Hani sizin özgürlük anlayışınız. Ekrem İmamoğlu efendi sen gidip Eyüpsultan'da Kur'an'ı Kerim okudun. Saf insanların duygularıyla oynadın. Kemal Kılıçdaroğlu sen de CHP'nin grup toplantısında ne dedin. 'Namus sözü veriyorum' Namus sözü... Sizin namus anlayışınız bu kadar mı? Bu çocukları tazminatsız çıkartıyorsunuz. Bu çocuklar ne yiyecek? Evlerine ne götürecek? Hakan hukuktan bahsediyorsun değil mi? Dümenden yürümüştün adalet için. Şimdi bu çocuklar ne yapacak? 14 yıllık, 12 yıllık çalışanlar var bu çocukların içinde. Ekrem İmamoğlu efendiye hakaret etmemişler, sen bunları çıkartıyorsun. Biz de İSPARK'ta yöneticilik yaptık ama biz hiçbir solcu kardeşimizi, CHP'li kardeşlerimiz vardı hiçbiri görüşünden dolayı atmadık. Hep beraber kardeş kardeşe geçiniyorduk. Siz şeflik dönemindeki gibi, İsmet İnönü'nün yönetimindeki gibi, tek partili dönemdeki gibi herkesin size biat etmesini mi istiyorsunuz? İnsanlarla niye dalga geçiyorsunuz? Bak Ekrem İmamoğlu efendi, 1,5 yılın gitti. Kaldı geriye 3,5 yılın. Bu insanlar seni sandığa gömecek. Gömüleceksin sandığa. İnsanlar sizin gerçek yüzünüzü öğrendi. 89 seçimlerini kazanmıştınız İstanbul'da ne halt ettiğinizi gördüler, 94 Recep Tayyip Erdoğan ile beraber İstanbul'u kazandık. Belediyecilikle tanıştı İstanbul. Su akmıyordu su geldi. Kardeşim Haliç B.k kokmaya başladı. Arıtma tesislerini açmıyorsun, dümenden bir şeyler yapmaya kalkıyorsun. "

süperhaber