Koray Aydın’ın 20 Eylül’de yapılan 2. Olağan Kurultay'da ‘oy verilmeyecekler’ listesi dağıttırmasını değerlendiren İsmail Koncuk, yaşananları "Partiye yapılmış operasyon" olarak nitelendirdi. Koncuk, Parti'nin kuruluşunda büyük emek veren isimlerin de kara listede yer aldığını belirtti. ‘Listeden Genel Başkanın haberi var mıdır’ sorumuzu da yanıtlayan Koncuk şunları söyledi:

'OPERASYONU YAPAN KİRLİ ELLER'

“Şahıslar üzerine değerlendirme yapmaktan öte siyasi etik üzerine değerlendirme yapmak doğru oluyor. Bu kara listeye alınan arkadaşlarımızın dünya görüşleri birbirinden farklı. Merkez sağdan gelen de var ülkü ocaklarından yetişmiş arkadaşlarımız da var. Peki bu insanları bir araya getiren nedir? Bazı mahfillerden yapılan açıklamalarda ‘Bu arkadaşlarımız seçime girdiler, kazanamadılar, bunun üzüntüsüyle serzenişte bulunuyorlar’ gibi olayı çok basite indirgeyen, duygusal bir tepki olduğunu ifade eden açıklamalar yapıldı. Bunları bir araya getiren GİK’e seçilmemiş olması değil. Ümit Özdağ ve ben aday değiliz zaten. Bu listede olmayan insanlar da var tepki gösteren. Durmuş Yılmaz gibi.

“Bir operasyon yapıldığına inandı bu arkadaşlarımız. İyi Parti’nin tam da rüzgar aldığı bir döneme denk gelmesi, akıllara 'Parti'nin rüzgarı mı kesilmek istendi' sorusunu getirdi. Parti günlerdir bu olayla anılan bir Parti haline geldi. Bu operasyonu yapan kirli eller her kimse, İyi Parti’yi şu anda kendi arasında tartışan bir Parti haline getirdi. Geldiğimiz noktada bu operasyon, İyi Parti’nin varlık sebepleriyle, misyonuyla örtüşen bir hareket değil. Çünkü bu liste içerisinde yer alan Feridun Bahşi, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel, Aytun Çıray gibi arkadaşlarımız, partinin kuruluşunda büyük emek vermiş isimler. Bu insanlar bu kara listeye alınmayı hiç de hak eden insanlar değil."

‘MÜCADELEMİZ KARŞILIK BULMADI’

“Bu yapılan kirli operasyon İyi Parti’nin kuruluş amaçlarıyla bağdaşan bir operasyon değildir. Genel Başkanımız Sayın Akşener bu kirli operasyonun sahiplerini tespit etsin ve gereken neşteri vursun, fabrika ayarlarına uygun davranılsın istedik. Büyük hedeflere uygun olmayan ve Partimizi kamuoyunda tartışmaya açan bu yanlış hareketler, kuruluş misyonuyla uyuşmuyor. Bu, yanlış iş ve işlemleri yapan insanların tespit edilerek gereken işlemlerin yapılmasıyla olur. Divan üyesiyse, görev vermeyeceksin. Bu kadar büyük bir operasyonu yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu insanlar aslında ahlaki mücadele yaptılar. Ama dün açıklanan divan listesinde bu mücadelemizin hiçbir karşılık bulmadığını üzülerek gördük. Parti'yi kamuoyunda tartışmaya açan bu operasyonun sahipleri ödüllendiriliyor mu kaygısını yaşamaya başladık. Bundan sonrasını takip edeceğiz. Ne yapılması doğruysa onları yapacağız elbette. Arkadaşlarımla da konuşacağım, onların kanaatlerini de alacağım."

İSTİFA MI EDECEKLER?

“Arkadaşlarımla istifa mevzusunu değerlendirmedim. Siz malzeme verirseniz, insanları bu şekilde aşağılarsanız, basın da bu sonuçları çıkarabilir. Benim söylediğim bundan da öte bir şey. Daha farklı bir şey yapmak, bu yanlışı düzeltmek lazım. Bundan sonra ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Bize yakışan tavır neyse kendi adıma ortaya koymaktan geri kalmayacağımı da bütün milletimiz bilsin."

GENEL BAŞKAN'IN HABERİ VAR MIYDI?

“Operasyon olma sürecinde Genel Başkan'ın haberi olmayabilir, onu bilmiyoruz. Ama operasyon olmuştur yapılmıştır, Genel Başkan haberdar olmuştur. Biz beklerdik ki Sayın Genel Başkan haberdar olduktan sonra gereğini yapsın. Ama dünkü Divan açıklamasında bunu göremedik.”

KAMUDANHABER