Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen, 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini açıkladı. Ancak Sağlık-Sen'in toplu sözleşme süreci ve taleplere ilişkin eleştiriler de gelmeye devam ediyor. Bu eleştirilerden en dikkat çekici olanı ise Sağlık-Sen üyesi sıfatı ile yaptığı teknik değerlendirmelerle gündeme gelen Fatih Seyran'dan geldi.

Seyran, yaklaşık bir aydır sosyal medya hesabından yaptığı seri paylaşımlarla sağlık çalışanları için yapılacak hizmet kolu toplu sözleşme sürecine ilişkin eleştirelerde bulunuyordu. Son paylaşımında ise yine süreçle ilgili eleştiride bulunan Seyran, Sağlık-Sen'in toplu sözleşme talepleri içerisinde önemli bir eksikliğin olduğuna dikkat çekti. Sağlık-Sen üyesi Fatih Seyran'ın son paylaşımı şöyle:

Yetkili sendikamız Sağlık-Sen'in toplu sözleşme talepleri, geç de olsa nihayet kamuoyu ile paylaşılmıştır. Öncelikle sağlık çalışanlarımız için hayırlara vesile olmasını dileriz. Sendikamızın toplu sözleşmelere toplamda 81 madde ile gittiğini görüyoruz. Sağlık-Sen'in yıllardır mücadelesini verdiği olmazsa olmaz maddeler, bu sefer talepler içerisinde korunmuştur. Ancak pandemi krizi ile neredeyse iki yıldır boğuşan sağlık çalışanlarının hak ettiği ayrıcalıklı bir madde ise toplu sözleşme talepleri içerisinde yer almamaktadır. Şöyle benzeri bir talebi beklerdik: "GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN, HAYATINI ORTAYA KOYARAK, İMKANSIZLIKLARA VE ZORLUKLARA GÖĞÜS GEREREK, İZİN VE İSTİFA HAKKI DAHİ BELİRLİ BİR SÜRE ASKIYA ALINAN, YERİ GELDİĞİNDE KENDİSİNİ TOPLUMSAL YAŞAMDAN BİLE İZOLE ETMEK ZORUNDA KALAN VE BU SAYEDE KAMUOYU TARAFINDAN "KAHRAMAN" İLAN EDİLEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÖZEL OLARAK; PANDEMİ SÜRECİNDEKİ HER 1 YIL İÇİN 1 YIL YIPRANMA PAYI (ERKEN EMEKLİLİK) VERİLMESİNİ TEKLİF EDERİZ." Sağlık-Sen üyeleri ve tüm sağlık çalışanları olarak toplu sözleşme sürecini dikkatle takip edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımla...

Fatih Seyran Sağlık-Sen Üyesi

Personel Sağlık