Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri Konulu Resmi Yazı Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri Konulu Resmi Yazı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge doğrultusunda Ramazan Bayramı süresince sağlık hizmeti 24 saat kesintisiz devam edecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından Ramazan Bayramı süresince sağlık hizmetinin 24 saat kesintisiz devam edebilmesi için hazırlanan genelge 81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi. Genelgede acil sağlık hizmetleri ile hasta sevk ve nakil işlemlerinin 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığı ile İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanmasının esas olduğu belirtildi. Ayrıca Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi’ndeki verilerin ilgili sağlık tesisleri yönetimlerince sürekli güncellenmesi gerektiği ifade edildi. Acil hasta sevk-nakil ve ambulans hizmetlerinde ise aksaklığa sebebiyet verilmeyecek şekilde gerekli organizasyonların önceden yapılması gerektiğinin altı çizildi. Sağlık tesisleri bünyesinde tıbbi laboratuvarlar, ultrason-MR-tomografi-röntgen gibi görüntüleme birimleri ile hasta yatırılan klinikler gibi günün her saatinde hizmet verilmesi gereken tıbbi nöbet hizmetlerinin 24 saat hizmet sürekliliği esasına göre planlanması vurgulandı.

Radyoterapi hizmetleri aksamadan devam edecek

Genelgede radyoterapi hizmetlerindeki aksamaların hastaların tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebileceğinin göz önünde bulundurulması ve bünyesinde radyoterapi merkezi bulunan sağlık tesislerinde verilen radyoterapi hizmetlerinin bayram tatili süresince de planlanan tedavi protokollerine uygun olarak sürdürülmesi ve hasta mağduriyetine sebebiyet verilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Diyaliz hizmeti verilen birimlerde hizmetlerin aksatılmaması gerektiği ifade edilen genelgede, ihtiyaç sahibi hastaların tedavilerine Ramazan Bayramı süresince de tedavi planına uygun olarak devam edilmesi gerektiği belirtildi.

Replantasyon, kalp cerrahisi-yanık ve organ nakli hastaları mağdur edilmeyecek

Genelgede, replantasyon, kalp cerrahisi-yanık ve organ nakli gibi özellikli hizmet sunumu ve aynı zamanda acil müdahale ve tedavi gerektiren sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyulduğu anda ve süratle erişim sağlanması gerektiği bilgisi verildi. Ayrıca ihtiyacı olan hastalara bu hizmetlerin zamanında ve etkin bir şekilde verilebilmesi için ilgili İl Sağlık Müdürlükleri ve ilgili sağlık tesisi yönetimlerince gerekli ekipman ve hizmet planlanmasının önceden yapılması ve sorumlularına tebliğ edilmesi istendi.

Bayram boyunca evde kesintisiz sağlık hizmeti verilecek

Genelgede yer alan evde sağlık hizmetleri çerçevesinde hastaların devam etmekte olan ilaç uygulaması, pansuman ve benzeri tıbbi bakım, tedavi ve işlemlerinin bayram tatiline isabet eden günlerde de aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla gerekli nöbet düzenlemelerinin yapılarak, evde sağlık hizmetlerinin devam etmesi açısından gerekli hassasiyetin gösterilmesinin önemine dikkat çekildi.