Türkiye Kamu Sen Başkan Vekili Talip Geylan, üniversitelerdeki başarının artırılması için öncelikli olarak akademisyenlerin ekonomik sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.

Üniversitelerde eğitim kalitesinin artırılması için en başta akademiayenlerin ekonomik olarak rahatlatılması gerekir. Böyle bir ortamda akedemisyenlerde eğitimin ilerlemesi için çalışmalara katılarak daha ileri seviyelere çıkartabilirler.

İşte Talip Geylan’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

Türk Eğitim Sen Proje okulları ile ilgili çalıştay yapacak Türk Eğitim Sen Proje okulları ile ilgili çalıştay yapacak

Üniversitelerimiz ülkemizin motor gücüdür.
Dolayısıyla üniversitelerimizin her bakımdan güçlendirilmesi, geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır.Bunların başında da akademisyenlerimizin ekonomik olarak desteklenmesi gelmektedir.
Şu bir gerçektir ki, lisans düzeyinde akademik başarısı en yüksek olan öğrencilerimizin akademisyenliği tercih etmesi en doğru olandır.
Ancak bu şekilde akademinin niteliğini yükseltebiliriz.
Fakat akademisyenlerimizin ücret koşullarını iyileştirmediğimiz ve akademisyenlerimizi ekonomik açıdan dezavantajlı bir meslek grubu olarak mahkum ettiğimiz sürece üniversitelerimizin ve bilim hayatımızın geleceğini tehlikeye atmış oluyoruz.
Bundan dolayı Hükümetten beklentimiz, akademik kadromuzu geçim derdinden kurtaracak ve bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak şekilde ücretlerde iyileştirme yapması hususunda bir an önce tedbir almasıdır.
@tcbestepe @HMBakanligi