Eğitim İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ülke gündemine düşen ve toplumda infial yaratan çadır skandalının ardından yaptığımız araştırmalara göre, Türkiye genelinde 9 ildeki okullarda çadır üretildiği, daha doğrusu çadır üretilmiş gibi yapıldığı yönündeki bilgiler sendikamıza ulaşmıştır. 
Bu iller ve okullar şunlardır: 
Kartal Sabiha Gökçen MTAL (İstanbul), Küçükköy MTAL (İstanbul), Kemalpaşa Mopak MTAL (İzmir), Karatay Aykent MTAL (Konya), Arif Molu MTAL (Kayseri), Kepez İsmet İnönü MTAL (Antalya), Şehit Ömer Halis Demir MTAL (Bursa), Odunpazarı Gazi MTAL (Eskişehir), Şahinbey Kızılhisar MTAL (Gaziantep), Türk Telekom MTAL (Diyarbakır) 
Öğretmenleri ucube kariyer sistemiyle ayrıştıran, bu ayrımı ve ayrıştırmayı sınava dayalı olarak gerçekleştiren Bakan Özer’den, sınavda sorduğu kolay soruların benzerlerine denk gelen aşağıdaki sorularımızı yanıtlamasını bekliyoruz: 
-İsimlerini verdiğimiz okullar Bakanlığınızca mı tespit edilmiştir?
-Bakanlığınızca tespit edilmişse, bu okullara çadır üretimi için ne kadar ödenek gönderilmiş, makine, teçhizat alımları yapılmış mıdır? 
- Bu il ve okulların dışında başkaca okullar var mıdır?
-Bu okullarımızın hangisinde ve varsa başka okullarda 6 Şubat’tan bugüne kaç tane çadır üretilmiş ve bölgeye sevk edilmiştir? 
-Çadır meselesi sadece deprem sürecinde Bakanlığın kendi reklamını yapması ile sınırlı bir süreç midir?
Sayın Bakan, her ne kadar yaptığınız basın açıklamasında yiyecekten, giyeceğe kadar birçok faaliyetin Bakanlığınız nezdinde yürütüldüğünü ifade etmiş olsanız da ve bir kısmı gerçekten gözle görülüyor olsa da bunlar çadır skandalının üzerini örtecek nitelikte değildir. 
Alınan çadırların miktarı ve bunların hangi kurumlar tarafından üretildikleri, varsa üretilen çadırların miktarı kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Kamuoyu sizden sağlıklı ve net bilgiler beklemektedir, soruşturma açtık diye işin içinden sıyrılamazsınız. Konu derhal açıklığa kavuşturulmalı, sorumlular hakkında gereği yapılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı reklam alanı değildir, deprem felaketi reklam konusu değildir. 
Bu nedenle Türkiye’nin gündemine düşen çadır skandalıyla ilgili olarak ya belgeleriyle kamuoyuna doyurucu açıklama yapın ya da istifa edin!

MERKEZ YÖNETİM KURULU

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı