Promosyon ihalelerinde son aylarda verilen teklifler iştahları kabartmış durumda. Emekli ve kamu çalışanları için adeta ek bir gelir halini alan promosyon anlaşmalarında pek çok kurum bu fırsattan  yararlanmak için önceki anlaşmaları revize ediyor. Bazı yerlerde verilen teklifler memnuniyet yaratırken bazı yerlerde ise yapılan teklifler beklentilerin çok altında kalıyor.

Türkiye Kamu Sen'den memur maaşlarıyla ilgili yeni talep Türkiye Kamu Sen'den memur maaşlarıyla ilgili yeni talep

Özellikle Ocak 2023'den sonra il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yapılan promosyon ihalelerinde verilen çok düşük teklifler hatta 'komik' diye tabir edilebilecek rakamlar gündeme geldi.

Yapılan ihalelerde pek çok yerde hep aynı bankanın en yüksek teklifi vermesi, her geçen ihalede teklifleri düşürmesine rağmen yine de aynı bankanın en yüksek teklifi veriyor olması 'Bankalar anlaştı mı?' sorusunu akıllara getiriyor.

Örneğin Van ilinde yapılan son 5 ihalede en yüksek teklifi İş Bankasının vermesi, teklifleri düşürmesine rağmen diğer bankaların rekabete girmediği bir ortamda yapılması bunun en güzel örneği. Diğer illerde de durum farklı değil. Van ilindeki promosyon ihaleleri hakkında Eğitim Bir Sen tarafından Rekabet Kurumuna gidilecek.

Keza Eğitim Gücü Sen de promosyon ihalelerindeki şaibeleri Rekabet Kurumuna şikayet edecek.

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'' İlçe mem promosyon ihlalellerinde Bankaların muadil kurumlara verdikleri teklifin yarısını sunmaları aralarında kanuna aykırı gizli işbirliği yaptıkları şüphesi güçlendirmiştir. Bir çok ilde ilçeleri aralarında paylaştıkları bilgileri gelmektedir. Eğitim gücü sen olarak Bu durumda il ve ilçeler için Kamu Rekabet kurumuna konunun araştırılması için yazımızı yazıyoruz.''