Eğitim Bir Sen Muğla şubesinden bir haftada 500'e yakın istifa olduğu bilgisi geldi. Sitemize gönderilen mesajda, EBS'nin demokratik seçim yapmadığı, teamüller aykırı olarak önce il başkanı ardından ilçe başkanlarının seçildiği, yıllardır mücadele ettikleri vesayet sisteminin kendi sendikalarında olmasını kabul edemeyecekleri gerekçesi ile çok sayıda üyenin Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen'den istifa ettiği bildirildi. İstifa edenlerin arasından ilçe şube temsilcisi de bulunuyor.

Eğitim Bir Sen Muğla Şuberinde yaşanan istifalar ve gelişmelerle ilgili olarak sitemize ulaşan mesaj şöyle:

Türkiye'nin en büyük sendikası olan EĞİTİM BİR SEN Muğla'da emin ellerde değildir. Demokratik ve şeffaf sendikacılık hayal olmuştur. Bizim sendikamız dediğimiz sendika, Muğla'da kendi üyelerinin düşüncesinden ve iradesinden korkar hale gelmiş, seçimden köşe bucak kaçmıştır.

Yıllarca vesayetle mücadelesini veren sendika Muğla'da kendisi VESAYET olmuştur. Yıllarca üyesi olduğumuz ve çok sevdiğimiz sendikamız Önder Uçak elinde kendi üyelerine, kadrolarına ve düşüncesine düşmanca, kin ve nefretle bakar hale gelmiştir. Kendisine oy vermedi diye şahsım da dahil olmak üzere ve bazı ilçe başkanlarını pasifize etmeye çalışmıştır.

Farklı fikir ve düşüncelere hep kapı açan rahmetli Mehmet Akif İNAN 'ın kurduğu EĞİTİM BİR SEN Muğla'da mecrasından oldukça uzaklaşmış, kendi üyelerine fikir beyan etme ve sandığa yansıtma hakkı tanımamıştır. Yapılan bu tutumlar nedeniyle 100 lerce kişi sendikadan istifa etmiştir.

Tüm bu yapılanları araştırmaya, üyelerinin hakkını ve hukukunu savunmak için EĞİTİM BİR SEN Genel Merkezini göreve davet ediyorum. Ve 4 yıl seçilmiş bir ilçe başkanı olarak görev yaptığım sendikamdan bugün itibariyle istifa ediyorum.