
Eğitim Öğretim kolunda yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen, İzmirde yetkiyi kaybetti Güncel üye sayılarına göre İzmirde yetkili sendika Eğitim İş oldu.
İllerde yavaş yavaş güncel üye sayılarına göre yetkili sendikalar belli olmaya devam ederken, son olarak İzmirde eğitim öğretim kolunda yetkili sendika belli oldu. Geçtiğimiz sene yetkili olan Eğitim Bir Sen sendikası bu sene yetkiyi kaybetti. Güncel üye sayılarına göre İzmirde yetkili sendika Eğitim İş oldu.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım, İzmirde üniversiteler dahil olmak üzere yaklaşık 13 bin üyeleri olduğunu ve 20 ilçede ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesinde yetkili sendika olduklarını belirtti.
İzmirde Milli Eğitim alanında 12 bin 222, üniversitelerde ise bin 40 üyelerinin bulunduğunu ifade etti. Bu sayılarla birlikte İzmirde yetkili sendika olduklarını vurguladı. Aynı zamanda DEÜ ve İYTEde yetkiyi tazelediklerini söyledi. Öncelikli hedeflerinin Türkiye genelinde yetkili sendika olmak olduğunu ve bunun için İzmirdeki üye sayısını önümüzdeki bir yıl içinde 20 bin seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu doğrultuda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Önceki sendikanın yetkiyi çalışanlar için kullanmadığını fark ettiklerini ve aldıkları yetkiyi eğitim emekçileri adına kullanacaklarını vurguladı. Bu nedenle tüm sendikaların eşit temsil edildiği toplantıların İl Milli Eğitim Müdürlüğü düzeyinde düzenli olarak yapılması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.
izgazete.net

Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
İmsak | |||
Güneş | |||
Öğle | |||
İkindi | |||
Akşam | |||
Yatsı |