Bu görmezden gelinme durumu, şube müdürlerinde motivasyon kaybına yol açmakta ve çalışma şevklerini kırmaktadır. Mevcut durumda Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfından Genel İdare Hizmetleri Sınıfına görevde yükselme şeklinde şube müdürü olarak atanan kamu çalışanın uzman öğretmenlik unvanı ve bunun getireceği mali haklar elinden alınmış durumdadır.

Bakanlığımızın çıkarmış olduğu 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmen ve okul yöneticilerine verilen bazı haklardan şube müdürleri maalesef yararlandırılmamıştır. Anayasamızda ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda kariyer ve liyakat ilke olarak yer almasına karşın, öğretmen veya okul yöneticiliğinden şube müdürlüğüne kariyer yükselirken özlük ve mali hakların azalması izahı mümkün olmayan bir durumdur.  Kariyer basamaklarında üst makama atanırken özlük hakları her geçen gün geriye giden MEB şube müdürlerinin görevde yükselmelerinin karşılığı eriyen özlük hakları olmamalıdır.

Meslek Kanununda yok sayılan, özlük hakları geriye giden şube müdürleri haksız kazanç değil haklarını istemektedirler. Milli Eğitim Bakanlığı ve yasa koyuculara tekrardan sesleniyoruz.

Uzman öğretmen ve Başöğretmen haklarından şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri,  il müdürleri de yararlanmalıdır.

Özel Hizmet Tazminatları artırılmalıdır.

Ekonomik koşulları iyileştirilmelidir.

Eğitim öğretime hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına verilmelidir.

Rotasyon uygulamasında aile bütünlüğü, birinci derecede bakmakla yükümlü olduğu kişiler olan ve benzeri geçerli mazereti olanlara mazeret hakkı tanınmalıdır.

Veli Randevu Sistemi, Yönetici ve Öğretmenlerimizin İnisiyatifinde Yürütülmelidir Veli Randevu Sistemi, Yönetici ve Öğretmenlerimizin İnisiyatifinde Yürütülmelidir

Atama ve yer değiştirme sistemi güncellenmelidir.

Tüm eğitim çalışanlarına angarya olarak verilen ve uzmanlık gerektiren ön inceleme, inceleme, soruşturma ve muhakkik görevlerinde ek ücret ödenmelidir.

Genel İdare sınıfında olup isteğe bağlı görevi bırakması durumunda istediği il ve ilçeye tercihi dikkate alınarak okul veya kurum müdürü olarak atanması sağlanmalıdır.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Şehmuz ÖNLÜ

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen

İl Başkanı