Ajanskamu-Özel Haber

Dün, sitemizden “Eğitim-Bir-Sen’i Karıştıracak İddia” başlıklı bir haber yayınlamış, sitemize gelen ihbarı inceleyerek haberleştirmiştik. Bunu yaparken de bir haber sitesi olarak kaynaklara başvurmuş;

https://istanbul1.ebs.org.tr/tuzugumuz

https://www.ebs.org.tr/ebs_files/files/yayinlarimiz/egitimbirsen_secim_sureci_2018.pdf

https://www.ebs.org.tr/tuzugumuz  linklerine ve Eğitim-Bir-Sen’in kâğıda baskılı 2018 seçim süreci kitapçığına başvurmuştuk. 16.02.2019 tarihinde gerçekleşen Eğitim-Bir-Sen 6. Olağan Kongresinde yapılan tüzük değişikliğine dikkat çekmiş; “Temsilcilikler” başlıklı 45. Madde de yapılan değişikliğe yer vermiştik.

Bugün, Eğitim-Bir-Sen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı twiter hesabından açıklamada bulundu. Açıklamasında:

“Eğitim-Bir-Sen; üyesinin iradesiyle yönetilen, katılımcı demokrasiyi en iyi şekilde uygulayan, seçim sistemini kurumsallaştıran, her seçim sürecini yüksek katılımla gerçekleştirerek demokrasi şölenine dönüştüren örnek bir sendikadır.

6.Olağan Genel Kurul sürecinde yaklaşık 300.000 üyenin bizzat sandığa giderek iradesini yansıttığı, birden fazla listeli bazı yerlerde katılımın %97’ye ulaştığı, 25.000 üyenin delege seçimlerinde aday olduğu ve şeffaf bir şekilde yarıştığı sendikanın adıdır Eğitim-Bir-Sen.

Bazı internet sitelerinin seçim esaslı sendikayla, atama esaslı sendikayı birbiriyle karıştıran yazılarının teşkilatımızı ilgilendiren hiç bir yanı yoktur. Eğitim-Bir-Sen’i başkalarıyla karıştıranlar hep yanılmıştır. Yanılacaktır.” demiş.

Ayrıca teşkilatın whatsapp gruplarına da: “Teşkilatımız bu tür mühendislik haberlerine itibar etmez. Bizde seçim esastır atama istisnadır. Teşkilat içinde fitne çıkarma arayışlarını gören ve abdestinden şüphesi olmayan, duruşunu bozmayan sendikadır Eğitim-Bir-Sen.” mesajının atıldığı ifade ediliyor.

Biz haberimizde, geçmişte Eğitim-Bir-Sen’in demokratik seçim yapmadığını iddia etmedik. Bu tüzük değişikliğine neden gidildiğinin cevabını aradık. Genel Merkez, haberimizde iddia edildiği gibi bir arayış içerisinde değilse ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı; kamuoyuna, seçimler zamanında çıkarılacak bir “Seçim Yönetmeliği” ile değişikliğe gidilmeyeceğini net cümlelerle açıklarsa biz kendisinden özür dilemeye ve bunu haberleştirmeye hazırız?

Ramazan Çakırcı’nın gerçekleşen tüzük değişikliğine hiç değinmeden beylik laflarla "mühendislik" iddiaları kamuoyunda kabul görmüyor. Fitneden, fesattan bahsediyor… Tekrar ediyoruz; sizin deyiminizle "Mühendislik" ürünü olan bu tüzük değişikliğini ne amaçla yaptığınızı ve 2022 seçimlerinde önceki dönem geçerli olan kuralların uygulanacağının sözünü verin, biz de özür dileyelim. Boş lafa, polemiğe, tartışmaya, mühendislik, fitne fesat tartışmalarına hiç gerek yok.

Kamuoyuna Saygılarımızla…