Seçmeli derslerin “Kur’an-ı Kerim”, “temel dini bilgiler”, “peygamberimizin hayatı” şeklinde açılmış olmasına Eğitim Sen İzmir ve Muğla Şubeleri yaptıkları yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

“DERSLERİN ‘ZORUNLU SEÇMELİ’ OLMASI KABUL EDİLEMEZ”

Açıklamada, “Yıllardır sınırlı sayıda seçmeli derse sıkıştırılan seçmeli ders uygulaması, sınav odaklı eğitim sistemi nedeniyle ağırlıklı olarak matematik, İngilizce, spor etkinlikleri, bilim uygulamaları alanlarıyla dini içerikli derslerle sınırlı olmanın ötesine geçmemektedir. Geçmişte yaşandığı gibi bazı derslerin öğrencilerimiz için ‘zorunlu seçmeli’ hale getirilmek istenmesi kabul edilemez” denildi.

“SİYASİ VE İDEOLOJİK YÖNLENDİRMENİN KARŞISINDAYIZ”

Seçmeli derslerin çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlaması gerektiği belirtilen açıklamada, “Bütün bu bilimsel gerçekleri göz ardı ederek, iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerine göre hareket eden eğitim yöneticileri suç işlemiş olacaktır. Geçmişte defalarca yapıldığı gibi veli ve öğrenciler adına ders seçen okul yöneticileri suç işlediklerini bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. Seçmeli derslerin belirlenmesi sürecinde hangi nedenle olursa olsun mağdur edilen veli ve öğrencilerimizin yanında olacağımızı bir kez daha belirtiyor, eğitim politikalarına ilişkin her konuda olduğu gibi, bu konuda da her türlü siyasal ve ideolojik yönlendirmenin karşısında duracağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı