BASIN AÇIKLAMASI

Bir atasözümüz der ki ; “ Zorla Güzellik Olmaz “ müdür bey !

Geçtiğimiz Perşembe günü yapmış olduğumuz açıklamanın hemen akabinde , açıklamamıza konu olan usul ve yöntemlerle Okul – Kurum Yöneticilerini oluşturmaya çalıştığınız korku imparatorluğuna çağırmışsınız , yalan algı ve görüntülerle kendinize destekte bulunulduğunu , Esenyurt ‘ta problem olmadığını söylemişsiniz ve yetmemiş bir de üstüne zat-ı alinize zorla çiçek takdiminde bulundurmuşsunuz .

 Fakat bilmediğiniz ve bu kibrinizle hiçbir zaman bilemeyeceğiniz bir gerçeği biz size öğretelim ; “ İnsan onuru dokunulmazdır “ ve insana dayatmayla , zorlamayla bir şey yaptıramazsınız .

Değerli Basın Mensupları ; Esenyurt’ta canla başla çalışan eğitim çalışanlarının haketmediği muamelelere maruz kaldığını duyurduk duyurmaya devam edeceğiz.

Eğitim Bir Sen olarak her zaman zulmün, haksızlığın, hukuksuzluğun , anti demokratik uygulamaların ve yolsuzluğun karşısında olduk. Bir hafta önce Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati YENER'in eğitim çalışanlarına uyguladığı zulmü, baskıyı ve mobbingi haykırdık. Necati YENER tepkimizde ne kadar haklı olduğumuzu gösterircesine basın açıklamamıza katılan ve Esenyurt ilçe yönetimimizde bulunan müdürlerimizin okullarına baskına gitmeyi ihmal etmedi. Yaptığı baskınlarda yine kurum müdürlerini muhatap almamış, yüzlerine bakmamış, kurumda itibarsızlaştırma çalışmalarına devam etmiştir. Ne kadar haklı olduğumuzu vakit kaybetmeden teyit ederek mobbingkçi müdür olduğunu bir kez daha teyit etmiştir .



Esenyurt’ta korku imparatorluğu kurarak hükümranlık ilan etmeye çalışan Necati YENER; basın açıklamamızı öğrenir öğrenmez kurmaya çalıştığı korku imparatorluğunu eğitim camiası da destekliyormuş gibi gösterme çabasına girmiştir. Geçmişte en iyi yaptı işin algı oluşturmak olduğunu, gerçekleri saptırma konusunda ne kadar mahir olduğunu defalarca gördüğümüz Necati YENER Esenyurt’ta okul müdürlerinin bir kısmını şube müdürlerine aratarak baskıyla, bir kısmını şantajla, bir kısmını makamını kullanarak toplantı var yalanıyla ilçe milli eğitim müdürlüğüne toplamış kendisine çiçek sunma töreni organize etmiştir.

Teşkilat olarak usulsüzlükleri duyduğumuz da her zaman haktan yana taraf olduk. 2021 yılı Ağustos ayında Esenyurt ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyemiz bir takım olumsuzlukları öğrenmiş ve yasal işlem başlatılmasını sağlamaştır. Adaletin sağlanması için gereken her türlü iş ve işlem yapılmıştır. Yasal süreç devam ederken Ekim 2021 Yılında göreve başlayan Necati YENER zaten başlamış olan yasal süreci kendisi başlatmış gibi davranmış, sanki yolsuzlukla mücadele eden bir kahraman edasına bürünmüş, her yerde tüm Esenyurt çalışanlarını hırsızlıkla suçlamış, kendisine mutlak itaat etmeyenleri hırsızlık kazanına atmakta tehdit emiştir. Oysa yaptığı ilk şey soruşturmanın başlamasını sağlayan yönetim kurulu üyemize baskı yapmak olmuştur. Acaba üyemizin çekinmeden kendinden önceki yönetime karşı işlem başlattığını gördüğü için mi onun üstüne gitmiştir. Hakkın yanında duran bu teşlikatı kendine tehlike olarak mı gördün ? Bu üyemizle ilgili kaç soruşturma açtın ? kaç tutanak tuttun ve tutturdun ? Herhangi bir soruşturmadan birşey çıktı mı? Korku imparatorluğu oluşturmak için uydurma sebeplerle tuttuğun ve tutturduğun tutanaklardan sonuç alabildin mi? Senaryosunu yazıp oynadığın tiyatroyla insanların dikkatini başa yöne çekip, cambaza bak cambaza oyunuyla tüm kamuoyu senin istediğin yere bakarken sen arka tarafta hangi özel kurumlarla ne tür ilişkiler kurdun? Bunları kamu oyuyla paylaşacak mısın? yoksa birilerinin paylaşmasını mı bekleyeceksin? Daha önce yönetimi şikayet eden yönetim kurulu üyemizin seni de şikayet edeceğinden korktuğun için mi baskı altında tutmaya çalışıyorsun ?



Sayın Yener ; Zat-ı alinize yöneltilen bu soru ve sorunlara cevap verecek misiniz ? Yoksa cambaza bak yalanına devam mı edeceksiniz? Unutmayın baskı altına almaya çalıştığınız üyemiz dahil tüm teşkilat mensuplarımızla her türlü haksızlığın , zulmün karşısında olmaya devam ettik , devam edeceğiz .18:40

Memur-Sen'den Yardımcı Açıklaması Memur-Sen'den Yardımcı Açıklaması

Esenyurt'ta okulların temizlik ve güvenliğini sağlayabilmek için okullarda müştemilatta kalan personel üzerinden hedefe koyduğun müdürlere baskı yapmakta, soruşturma açarak aba altından sopa gösterdiğini biliyoruz . Acaba Necati YENER'in müştemilatlarla ilgli hassasiyet ve özeni Esenyrut’ta bir okulun müştemilatında kalanları çıkararak kendisi yerleşince mi anlam kazanmaya başladı ? Yerleştiğin okul müştemilatında kalanları çıkarmak için ne tür oyunlar oynadın? Ne kadar baskı yaptın? Müştemilatı kendine hazır hale getirmek için kaç lira harcattın ? Bu masrafları kime, neyin karşılığında ödettin ? Bakanlığımız okul öncesinde okullaşma oranını yükseltmek için uygun alanlar ararken, Okul bahçesinde bağımsız bölüm olarak var olan bu müştemilatı neden ana sınıfı ya da eğitim eklentisi olarak kullanmak yerine kendine tahsis ettin ?

Algı oluşturarak , tiyatro oynayarak , cambazlık yaparak , kurgularla servis ettirdiğin çiçek alma töreni ve şölenine dair Necati YENER ‘e son sözümüz şudur ; Şartlar ne olursa olsun her daim zulmün ve haksızlığın karşısında olan bu teşkilat Necati YENER'e hakettiği çiçek olan siyah çelengi sunmaktan onur duyacaktır. Necati YENER ; Eğitim çalışanlarını oyunlarına alet etmene gerek yok biz her zaman hak ettiğin çiçeği sana getirmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.