Ajanskamu-Özel Haber

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz facebook sayfasında her pazartesi olduğu gibi; “Pazartesi’den Pazartesi’ye” başlıklı bir paylaşım yaptı. Talat Yavuz paylaşımında:

“Memur Sen’in temsil ettiği değerlere ve mücadelesine temelden karşı olan demokrasi dışı marjinal gruplara, sahte hesaplarla sadece sendikamızı değil ülkemizi hedef alan fetöcülere ve rakiplerimize değil, Memur Sen’e gönül vermiş yüzbinlere sesleniyorum. Mücadelemiz devam ediyor, bozgunculara değil teşkilatınıza kulak verin ve gereğini yapın.

Sosyal medyadan, organize olmuş hainleri bastıracak ve haklı taleplerimizi bütün dünyaya haykıracak destek verin, eylemlere yüksek katılım gösterin. Haklı olmanın, hak aramanın, bu yolda alın teri akıtmanın tadına varın, gururunu yaşayın. En önemlisi de sürecin sonunda emeğimize, kazanımlarımıza sahip çıkın. Birilerinin her dönem görev edindiği, bizi ve kazanımlarımızı değersizleştirme çabalarına karşı uyanık olun. Kıyas yapın, bizim yıllar içinde yaptıklarımızı ancak rakiplerimizin yaptıklarıyla kıyaslayarak anlayabilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

Sendikaya ve kendisine karşı yapılan eleştirileri; “demokrasi dışı marjinal gruplar”, sendikamızı değil ülkemizi hedef alan “fetöcüler”, “bozguncular”, “hainler” olarak tanımlayan Talat Yavuz’un bu yakıştırmaları şaşkınlıkla karşılandı.

Talat Yavuz’un söz konusu paylaşımının altına yorum yapan Mehmet Öter isimli şahıs ise:

“İşçiye 500₺ seyyanen zam ve yüzde 12 teklif edilirken, memura yapılan yüzde beşlik teklif memurun sahipsiz olduğunun en büyük kanıtı sahip çıkması gereken ise memursendir, şahsi çıkarlarınızdan ve koltuklarınızdan vazgeçip memurun çıkarlarını düşünmenizin vakti geçiyor size destek veren yüz binlerin hakkını siyasi ve şahsi çıkarlara değişmek vebal olarak sizlere yeter.” eleştirisi getirdi.

Talat Yavuz bu eleştiriyi de sakıncalı, demokrasi dışı, marjinal, bozguncu veya haince bulmuş olacak ki hemen sildi.

İşte Silinen O yorum ;

Kamuoyu, Memur-Sen’in İstanbul İl Başkanlığı koltuğunda oturan kişinin daha tahammüllü ve eleştirilere açık olmasını, eleştirilerde kısmi de olsa haklılık payının bulunma ihtimalini düşünmesini beklemekte haklıdır. Talat Bey’e naçizane tavsiyemiz; eleştiri yapanları hain olarak görmemesi ve hoş görüyle yaklaşmasıdır.

Sendikalarda profesyonelliğin arttığı ve yüksek maaşlarla imtiyazlı hale geldiği bir dönemde: insanlarda, mademki profesyoneller; “O halde gitsin kendileri eylem yapsınlar.” algısı yerleşmeye başladı. Bu algıyı da görmezden gelmemelerini ve dikkate almalarını öneririz…

Eyleme giderken kelle paça, dönüşte de mado’da dondurma olmadan eylem filan olmuyor maalesef...

Günümüz profesyonel sendikacılığının realitesi de bu artık…