Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 No’lu Şube EşbaşkanıZülküf Güneş, Diyarbakır’ın merkez Sur ve Yenişehir ilçelerinde, sandık kurullarında görev almak için başvuran Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin isimlerinin listelerden çıkarıldığını söyledi. KESK Amed Şubeler Platformunun Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Güneş, Diyarbakır’ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde başvuru yapan üyelerinin listelerden adının çıkarıldığını aktararak, “Görev verilenlerin sayısı cüzi düzeyde kalıyor. 40 bine yakın kamu görevlisinin bulunduğu kentimizde 20 bin KESK üyesi arasında görev verilen üye sayısı yüzleri bulmuyor. Biz bu nedenden dolayı sandık güvenliğinin gerçekten risk altında olduğunu buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İktidar toplum barışını bozan bir dil kullanıyor’

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Güneş Özel ise, tüm partilerin eşit koşullarda rekabet etmediğini ifade ederek, “Maalesef; iktidar partisinin tüm seçim sürecini kendi kontrolüne almaya çalıştığını, kamu gücünü seçimleri kazanmaları yönünde kullanarak kamunun imkânlarını suiistimal ettiklerini ve adil olmayan koşullarla seçim sürecinin yürütüldüğünü görüyoruz. Aynı zamanda seçime çok az bir zaman kala iktidar; yaydığı korku kültürü ile toplumu dost- düşman olarak ayrıştırma, kutuplaştırma anlayışı, toplumsal cinsiyet ve cinsiyet kimlikleri, etnik ve dinsel anlayışları, siyasal görüş farklarını tehdit olarak algılayıp, ayrımcı ve ayrıştırıcı politikalarla toplumsal barışı bozan bir dil kullanmaktadır. Kullanılan bu ayrıştırıcı dil toplum içinde huzursuzluğa ve kaygıya yol açmaktadır. Tarihsel olarak doğal sürecinde yapılacak olan seçimleri devlet bekası olarak ifade etmekte, demokrasinin gereği ve vatandaşlık görevi olarak yapılacak seçimleri kaos ortamına dönüştürme dilini kullanarak toplum üzerinde baskı yaratmaya çalışmaktadır.” diye konuştu.

‘Yedek listelere bile üyelerimizin ismi yazılmamış’

Seçim kurullarında görev almak için başvuran üyelerinin listelere alınmadığını kaydeden Güneş, “Bölgede ve ilimizde KESK Konfederasyonu’na üye olan emekçilere sandık kurulu görevlendirilmesinde, tüm üyelerimizin görev almak istemelerine rağmen çok az bir kesimine görev verilmiştir. Oluşturulan yedek listelere bile üyelerimizin ismi yazılmamıştır. Ülkemizin geleceği için hayati bir öneme sahip olduğunu düşündüğümüz 14 Mayıs seçiminde KESK bileşenleri olarak sandık ve seçim güvenliği için sorumluluğumuzu yerine getirmeyi halkımıza karşı bir görev olarak görmekteyiz. Açıklanan görevlendirmelerde üyelerimize seçim görevi verilmemesi,sandık güvenliğinin sağlanmasında ve denetlenmesinde bize yer verilmediğini, yerel bürokrasi tarafından bilinçli olarak sürecin dışında tutulduğumuzu buradan kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu uygulamanın üyelerimizde ve toplumda büyük bir tepkiye yol açtığını belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Seçim Gözlem Merkezi oluşturulacak’

Eskişehir Sağlık-Sen hakkında suç duyurusu yapıldı Eskişehir Sağlık-Sen hakkında suç duyurusu yapıldı

Üyelerine sorumlu yurttaş bilinciyle sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Özel, bileşenleri arasında oldukları Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak seçim sürecini takip etmek için Seçim Gözlem Merkezi oluşturacaklarını açıkladı.

Kaynak:tigris haber