YALÇIN açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı

2023 Mart ayı enflasyon oranı%2,29 açıklandı. Ocak-Mart 3 aylık enflasyon%12,52 ve enflasyon farkı%4,19 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki 3 aylık süreçte oluşacak enflasyon, enflasyon farkına eklenecek.

Oluşan tablo; maaş/ücretlerin eridiğini,kayıpların artacağını,kayıpların telafisi için iyileştirme yapılması gerektiğini göstermektedir. Memur-Sen olarak, toplu sözleşme artışının üzerine verilecek iyileştirmenin refah payı olarak verilmesini bu yüzden ısrarla dile getirmiştik.

Mevcut durum; “En iyi zam fiyat istikrarıdır” sözümüzü uygulama zemininde de tescillemiştir. Nominal fiyat artışlarıyla rakamsal büyüklüğün değil, reel artışlarla alım gücünün korunması gerekmektedir.

Tarihin her sayfasında milletimize/devletimize dayatılan olumsuzlukları, birlikteliğimizle tersine çevirdik. Bütün zor süreçlerde milletimizin sözcüsü olma irademizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Yüzyılda bir yaşanacak felaketleri son 2 yılda üst üste yaşadık.

Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi salgını, siyasi krizler, bölgesel savaşlar, tahıl koridoru sorunu, milletimizi derinden yaralayan sel, deprem ve doğal afetler… Bütün bu zor süreçlerde milletimiz ve güçlü devletimizle elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik.

Memur-Sen olarak, demokratikleşme, özgürleşme ve hakları artırma noktasında atılan adımları biliyor ve diyoruz ki; Devletimiz, enflasyon kayıplarını telafi edecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, gelirler arasındaki makası daraltacak güce de iradeye de sahip.

Sözleşmeli personelin kadroya geçişinde, ek gösterge düzenlemesinde, en düşük emekli maaşını artırma ve EYT’yi çözüme kavuşturma iradesinde olduğu gibi en düşük devlet memuru maaşı göz önünde bulundurularak kamu görevlilerimizin haklı beklentisi görülmeli,#seyyanen iyileştirme hayata geçirilmelidir.