YAVUZ SELİM YANIK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hatay Valiliği tarafindan onaylanıp ilgili yerlere gönderilmek üzere hazırlanan Ödül Listesini Milli Egitim Müdürlüklerinden önce bir sendikanın kamuoyu ile paylaşmasının ne kadar etik oldugunu birisi bana açıklarsa memmun olacağım.

Kimler tarafından, nasıl hazırlandığını bildiğimiz bu liste bize şu cümleyi net bir şekilde söyleme hakkını veriyor "İsimler değişsede zihniyet değişmedikten sonra Hiçbir şey değişmez."

Sorumluluk sahamızda bulunan ilçelerde ödül alanların listesini incelediğimde gördüğüm tablo Hatay ilinin on binlerce eğitim çalışanına edilmiş bir hakaret olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.

İçerisinde gerçekten hak ettiğini düşündüğüm eğitim çalışanlarını tenzih ediyorum, onlara hayırlı olsun, tebrik ederim.

Listeye bakılınca yıl sonunda rotasyona uğrayacak idarecilerin yer değiştirme işleminin göz önüne alınarak yapıldığı net bir şekilde görülmektedir. Bu memlekette sadece müdürler ve müdür yardımcıları mi çalışıyor? Bu işin esas kahramanı olan öğretmenler ve diğer eğitim çalısanları nerede? Bırakın bizleri gerçekten emek eden sizin üyelerinizin adı nerede?

Şunu unutmayın; Sizin bir hesabınız varsa Yüce Rabbimimde bir hesabı var.

Biz bu topraklarda var olduğumuz sürece iki elimiz bu ödül listesini kendi aralarında hazırlayıp ilgili makamlara sunanların yakasında olacaktır. Allahın izniyle biz bunun hesabini sizlere soracağız. Ancak sizlere güvenip inanan yöneticilerden ve üyelerinizden isteğimde bunun hesabını sizlerden sormalarıdır.

Yoksa bu düzen değişmeyecek...

Yavuz Selim Yanık

Tes Hatay 2 Nolu

Şube Başkanı