Yüksel, ihalede rakamın düşebileceğini söyleyen Mutlu’nun amacının şirin gözükmek olduğunu ifade etti

Uzun bir süredir promosyon ihalesini bekleyen Milli Eğitim çalışanları, ihalenin ilk oturumunda umduğunu bulamadı. Oldukça komik rakamlarla karşı karşıya kalan eğitimcilere Halk Bank tayin olup gidenlerden geri ödeme istedi. QNB Finansbank’ın teklifi ise 16 bin 600 TL olurken, 3 banka ise ihaleden çekildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ferhat Yüksel şunları söyledi: “Ülkemizde yaşanan felakette yaralılara geçmiş olsun, vefat edenlerin mekanı cennet olsun. Bu zor günleri de kısa sürede atlatma dirayetine sahip bir millet olduğumuz aşikardır. İzmit ilçemizde Milli Eğitim Çalışanları için gerçekleşen banka promosyonu ihalesi sonuçlandı. Süreci aylar öncesinde başlatarak tek gayemiz eğitim çalışanlarının en yüksek promosyonu almaları olmuştur. Tüm eğitim çalışanlarının da görüşenlerine ulaşmak için anket ve açık uçlu cevaplar aldık. Bu doğrultuda adımlar attık.

TEK TEK GÖRÜŞTÜK
Aylar öncesinde tüm sendikalarla yaptığımız toplantıda da 30 Ocaktaki açıklamamızda da, 7 Şubatta sendikalara attığımız mesajda da destek vermek isteyenlere beraber hareket edelim dedik ama olumlu bir yanıt alamadık, ispatlarıyla mevcuttur. Saygı duyduk ve komisyon üyesi olduğumuz ihale sürecinde tüm bankalarla sendika olarak sonra da ihale komisyonu olarak tek tek görüştük eğitim çalışanlarının beklentilerini, şartlarımızı her türlü yolla dile getirdik. İhale ilk oturumda 16.300 TL teklif veren QNB Finansbank’ın teklif ettiği rakamdan açıldı. 3 banka çekildiğini ifade etti.


İKİ GÜN PAZARLIK YAPILDI
Halkbank son olarak 16.500 TL teklif etti ancak her tayin olup gidenden verdiğim promosyonu geri alırım, Qnb Finansbank 16.600 TL geri alma şartı koymadan ihalede en yüksek rakamı teklif etti. Ülkemiz yaşam koşullarına göre verilen teklifler gerçeklikten çok uzan ve eğitim çalışanlarını yok saymaktır. Bankaların bizlerden kazandıklarına göre ve bu rakamlar trajikomik kalmaktadır. Bakanlığın konuya el atması elzemdir. İhale herkese açık yapıldı ve tüm sendika temsilcileri oradaydı. Sonrasında Halkbank ve Qnb Finansbank ile iki gün boyunca pazarlıklar yapıldı, genel müdürlüklerle görüşen bankalar bir netice alınamadı.

SANKİ SÜRECE KATKI SUNDU
Sendikamız bu rakamları eğitim çalışanları adına kabul etmediğini tutanağa da yazılı olarak belirtmiştir. İhale anı ya da sonrasında kimsenin bir eylemine şahit olmadık. İhale komisyonu tüm sendikaların temsilcileri ile ihale sonrasında yaptığı toplantıda herkesten görüş aldı. Basına açıklama yapan Eğitim İş adına şube başkanı Sabri Mutlu ‘bankalarla görüşülebilir ancak bir sonuç alınamazsa kabul edilebilir, ihale tekrarında rakam düşebilir’ diye görüş belirtti. ‘Komisyon olarak işiniz zor orada olmak istemezdim alınacak sonucu bekleyeceğiz bakalım’ dedi. Ancak görüyoruz ki sanki sürece bir katkı sunmuş gibi sanki bizlerin hiçbir emek vermemiş gibi sanki toplantıda bu görüşleri belirtmemiş gibi basına farklı toplantıda faklı görüşler belirtmişlerdir. Şahsen şaşırmadığımızı belirteyim.

Türk Eğitim Sen Proje okulları ile ilgili çalıştay yapacak Türk Eğitim Sen Proje okulları ile ilgili çalıştay yapacak

ÖZÜR BEKLİYORUZ
Daha önce İzmit ve Kandıra ilçemizde öğretmenler odasında sendikamıza imzamızın olduğu toplantılara katılmadığımızı, bir okulda resmi başvurumuzun olduğu konuya “onlar başvurmadı” diyerek yalanlar söylemiş ve 18 Ekim 2022 de tüm sendika yetkilileri ile yaptığımız toplantıda bu konuyu sorduğumuzda özür dileyen, hata olmuş diyen siz il temsilcisinden tüm eğitim çalışanları adına yine özür bekliyoruz. Özrünüzü tekrar yalan konuşmamanız kaydıyla kabul edeceğimizi bel…
kocaelibarisgazetesi