Eğitim İş Başkanı Kadem Özbay : Soruların kolay olması sınavı meşrulaştırmaz!

Eğitim İş Genel Başkanı biten sınav hakkında açıklama yaptı:

Kariyer basamakları sınavının “çok kolay”ve “ortaokul seviyesinde” olduğu söylemleri ile eğitim emekçilerini daha da ayrıştırıp ÖMK’yı meşrulaştıramazsınız.

Öğretmenini dinlemeyen mesleki itibarını ayaklar altına alanlar “Bakın sınav ne kadar basitti” söylemi üzerinden öğretmenin kişiliğine bir hakarete daha imza atmaktadır.

Öğretmenin böyle küçültücü bir sınavla mesleki yetkinliğinin ölçülüyor olmasının üzerine bir de “sınav basitti, ortaokul çocukları bile yapardı” demek barajı geçemeyen değerli meslektaşlarımıza bir hakarete daha destek olmak anlamına gelecektir.

Yarın bu basit yaklaşımınız sebebiyle bir öğretmenimize bir şey olursa bunun hesabını her ortamdan soracağımızı bilin!

Tekrar vurguluyoruz, öğretmenler – sınavlı ya da sınavsız – kariyer basamakları adı altında kategorize edilemez. Kıdem yılına göre başka bir unvan gerekmeksizin her öğretmenin maaşında fark edilir bir iyileştirme yapılması şarttır.
Değerli arkadaşlar lütfen Sınav kolaydı çok kolaydı ortaokul seviyesinde gibi yorumları kadrolarımız yapmasın, böyle yazılar paylaşmasın. Sınavı geçemeyenler de olabileceğini lütfen unutmayalım. Bu değersizlik destek niteliğ taşıyacak her şeyden kaçınılmalı. Gelecekte bir öğretmenimizden alacağımız acı bir haber bizleri üzebilir , bu basitlik sebebiyle yaşayacağı öz istenmedik şeyler olabilir. Lütfen çok dikkatli olalım