6 Şubatta Adeta Küçük Kıyameti Yaşadık 

Deprem felaketinde kaybettiğimiz canlarımız için Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Genel Başkan Geylan; “6 Şubat tarihinde ülke olarak âdeta kıyameti yaşadık. Afetten yaklaşık 14 milyon vatandaşımız etkilendi. Tabi ki her zaman olduğu gibi konfederasyon olarak önceliklerimizi bir yana bırakarak seferber olduk, afetzede vatandaşlarımızın yarasını sarmak için koştuk. Allah bir daha bu millete böylesi imtihanlarla sınamasın.” dedi.

Üyelerinin ihlaslı gayretleriyle Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yeniden yetkili olacağını kaydeden Genel Başkan, “2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüzüncü kuruluş yılıdır. Sendikalarımızın da yeniden yetkili olacağı yeni dönemin başlangıcı olacaktır” dedi.

Toplu Sözleşme Masasına En Hazırlıklı Şekilde Oturacağız. 

“Konfederasyon olarak sırtımızı ağababalarına yaslamıyoruz, üyelerimizden aldığımız güç ile yolumuza devam ediyoruz” diyen Geylan şunları kaydetti: “Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar 11 hizmet kolunda yetkili olmalıdır. 6 dönemdir toplu sözleşme masasına oturan sözde yetkili sendika kamu çalışanlarından almış olduğu temsil yetkisini maalesef bozuk para gibi harcıyor. Kamu çalışanları adına bırakın yeni kazanımlar elde etmeyi;  memurumuzun, emeklimizin haklarını kazanımlarını masada adam gibi müzakere etmekten bile aciz kalıyor. Çünkü işverenin suflesiyle pozisyon alıyorlar. Her ne kadar hormonla şişirilmiş, 1 milyona dayanmış üye sayısına sahip olsalar da gücünü üyelerinden değil, sırtlarını dayadıklarından alıyorlar. İşte tam da bu sebepten kamu çalışanları 12 yıldır kaybediyor. Kamu çalışanlarının daha fazla kaybetmemesi, haklarının, kazanımlarının taleplerinin korunması ve artırılması için Türkiye Kamu-Sen yetkili olmadır. Kamu çalışanları emin olsun ki; 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına en hazırlıklı şekilde oturacağız.” 

Refah Payı Uygulamasının Kalıcı Hale Gelmesi İçin Mücadele Edeceğiz. 

Her ücret artışında refah payı uygulamasının kalıcı hale getirilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Geylan; “Yıllardır söylemekten dilimizde tüy bitti; enflasyon kadar zam demek, sıfır zam demektir. Ülkenin büyüyen ekonomisinden, artan milli gelirinden kamu çalışanlarının pay alması ancak refah payı ile mümkün olabilir. Nitekim Ocak ayında%13 refah payı verildi. Temmuz ayında da memurun nispeten nefes almasını sağlayacak bir uygulama hayata geçiriliyor. Türkiye Kamu-Sen’in önümüzdeki dönemde en önemli talebi; refah payı uygulamasının kalıcı hale getirilmesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Seçim Sonrası Ne Olacak? Seçim Sonrası Ne Olacak?