Sendikal çalışmalara, eğitim gündemine ve toplu sözleşme süreci ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Şükrü Kolukısa, bir eğitim sendikası, sivil toplum kuruluşu olarak, iyi eğitim, eğitimli sendikalı, güçlü memur ve adil bir dünya için çalıştıklarını, mücadele ettiklerini kaydederek, “Eğitime de teşkilat eğitimine de önem veriyoruz” dedi.

İşyeri temsilciliğinin önemine vurgu yapan Kolukısa, işyeri temsilcilerinin yorulmadan, bıkmadan, hiçbir engel tanımadan, kimseye boyun eğmeden benimsediği dava uğruna durmadan çalışmasını bilen uç beyleri olduğuna dikkat çekerek, “İşyeri temsilciliği, üstlendiği sorumluluk gereği önemli bir işleve sahiptir. İşyeri temsilcileri, bulundukları kurumlarda sendikanın görünen yüzüdür. Sendikanın kuruluş felsefesinde yer alan düşüncenin yaygınlaşmasını sağlayarak, varlığı ve fikirleriyle sendikal çalışmalara yeni bir boyut katarlar. Emek ve katkılarından dolayı işyeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

El ele vererek, omuz omuza yürüyerek, ter akıtarak, hak ederek, tarihî kazanımlar elde ederek geldikleri bugünkü noktayı hiçbir zaman yeterli görmediklerini ifade eden Kolukısa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir zaman pes etmedik, mücadele etmekten vazgeçmedik, gündeme getirdiğimiz sorunların çözümünün hep takipçisi olduk. Toplu sözleşme masasını bağlamaz denilen konuları kararlılıkla masanın gündeminde tuttuk. Onlarca sorunu çözüme kavuşturduk. 2022 yılı içerisinde sonuca kavuşturulmak üzere 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel ve üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği konularında çalışma yapılmasını hükme bağladık. Sendikalı-sendikasız farkını ilk defa toplu sözleşme hükmü hâline getirdik; 400 TL toplu sözleşme ikramiyesiyle sendikacılığa özen, sendikalılığa önem kazandırdık.”

Birçok kazanıma imza attıkları 6. Dönem Toplu Sözleşme’den sonra kurda yaşanan artış nedeniyle kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Kolukısa, sendika olarak, kazanımları korumak, düşen alım gücünün telafi edilmesini sağlamak için her platformda mücadelelerini sürdürdüklerini vurguladı.

Öğretmenlerin bir meslek kanununa kavuşması için yıllardır yürüttükleri çalışmaların, akıttıkları terin meyvesini verdiğini dile getiren Kolukısa, şunları söyledi: “Öğretmenlerin müktesep haklarını koruyacak, geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, öğretmenliği kariyer mesleğine dönüştürecek muhtevada bir meslek kanununun bir an evvel çıkması için verdiğimiz mücadelenin karşılık bulması sevindiricidir. Bu ay içinde Meclis’e sunulacağı açıklanan kanun teklifinin eğitimin paydaşlarıyla istişare edilerek, görüş ve öneriler alınarak hazırlanması ve bunun oldubittiye getirilmemesi konusunda Bakanlığa çağrıda bulunuyorum. Kanun, beklentileri karşılayacak içerikte olmalıdır. Eğitimciler olarak bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz.”