Genel Başkan Geylan ilk olarak Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların Bursa şubeleri ve ilçe yöneticileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Programa MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Sayın İsmet Büyükataman, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ile üyelerimiz katıldı.

Daha sonra Gaziantep’e geçen Geylan, eğitim çalışanları ile buluştu. 6 Şubat depreminden dolayı bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Geylan, “Depremin ilk anından itibaren afetzedelerin yardımına koşan, hiçbir kurum ve kuruluşun imkânlarını istismar etmeden sadece üyelerimizin desteği ve kendi helal imkanlarıyla gecesini gündüzüne katarak seferber olan Türkiye Kamu-Sen mensuplarına bir kez daha milletimiz adına minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Geylan’ın sonraki durağı Adana’ydı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nurullah Albayrak ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik ile birlikte Türk Eğitim-Sen Adana 1 No’lu Şube lokalinde konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın şube başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Adana’nın ardından Osmaniye’de temaslarda bulunan Geylan, Osmaniye şubemizde konfederasyonumuza bağlı sendikaların şube başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu. Bu ziyarete sendikamız üyesi ve Milletvekili adayımız Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun da katıldı.

Geylan daha sonra Mersin’de temaslarda bulundu. Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesinde, şube yönetim kurulu üyeleri ile sohbet eden Geylan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ı da ziyaret etti.

Talip Geylan, Türkiye Kamu Sen Mersin İl Temsilciliği’nin düzenlediği programa da katıldı. Programda Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nurullah Albayrak, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Ümit Turan, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı şubelerin yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ile üyelerimiz hazır bulundu.

Kamu çalışanları sendikal esarettedir. Kurtaracak olan sizlersiniz.

Toplantılarda konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türkiye Kamu-Sen’in üye sayısının geride bıraktığımız yıl 530 bine dayandığını belirterek, “Adam gibi sendikacılık yaparak 530 bin üyeyi şerefli hak mücadelemize dahil ettik. Bu sizlerin başarısıdır. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’in Toplu Sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika olarak masaya oturması gerektiğinin altına çizen Geylan, “İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023 yılı sendikalarımızın yeniden yetkili olacağı yeni dönemin başlangıcı olacaktır. Görülüyor ki, altı dönemdir kamu çalışanları adeta sendikal bir esarettedir. Memur ve emeklimizi bu esarette kurtaracak tek adres Türkiye Kamu Sen’dir. Önümüzde yeni bir toplu pazarlık süreci var. Ne yazık ki, kamu çalışanları altı görüşmede sözde yetkili sendikadan ne buldu ki, şimdi ne umabilsin? Evet, bir sendika toplu pazarlık masasında her talebine karşılık bulamayabilir. Ancak beklenen çalışanlardan aldığı yetkiyi hakkıyla temsil etmesidir. Türkiye Kamu Sen’in yetkili olduğu dönemlerde de her beklentimize cevap bulamadık. Ama hiçbir zaman çalışanların Türkiye Kamu Sen’e güveni rencide olmadı. Çünkü görüyorlardı ki, Türkiye Kamu Sen o masada adam gibi mücadele veriyor, cesaret ve kararlılıkla çalışanların sesi oluyordu. Oysa ki, şimdi öyle mi? Adeta işverenin suflesiyle konuşan bir sözde yetkili sendika, her geçen dönem kamu çalışanlarının kazanımlarını geriye götürmektedir.” Diye konuştu.

Ek zam kaçınılmazdır.

Alım gücünün giderek düştüğüne, kamu çalışanlarının yoksullaştığına dikkat çeken Geylan, Temmuz ayını beklemeden kamu çalışanlarına seyyanen zam verilmesi gerektiğini bildirdi. Refah payı kalıcı olarak verilmesi ve enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılmasının önemine dikkat çeken Geylan, 14 Mayıs’tan sonra oluşacak yeni parlamentodan taleplerini dile getirdi. Geylan, Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan memurların bir kereye mahsus Genel İdare Hizmetleri sınıfına sınavsız geçiş yapabilmesini istediklerini ifade ederken, tüm kamu çalışanlarının vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesini, kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi ödenmesini de talep etti.

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı

Emek ve sömürü düzeninin ürünü ücretli öğretmenlik kaldırılmalıdır.

Sözleşmeliye kadro düzenlemesini hatırlatan Geylan, “Sözleşmeliye kadro’ yıllardır konfederasyonumuzun en önemli taleplerinden birisiydi. ‘Kadrolu istihdam’ dışındaki istihdam usullerinin çalışma hayatını iğdiş ettiğini her fırsatta dile getiren konfederasyonumuz, 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi şimdi de sözleşmelilerin yeniden kadroya geçirilmesini desteklerken, aslında yapılması gerekenin sözleşmeli istihdam uygulamasının bir daha geri getirilmemek üzere kökten kaldırılmasını talep etmektedir. Bu noktada Hükümetten beklentimiz, 45 bin öğretmen ataması başta olmak üzere kamuya alımlarda ‘sözleşmeli’ değil, ‘kadrolu’ atama yapılmasıdır.