AES Tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    Deprem felaketinin yaşandığı ve özellikle yıkımın fazla olduğu şehirlerde, “Sağlık Mazereti Kapsamında” ve “Deprem Nedeniyle Eş Veya Çocuğun Vefatı Kapsamında”  yer değiştirme başvurusunda bulunacak olan sözleşmeli/ kadrolu öğretmen ve diğer personel istenilen belgelere erişimde sorun yaşamaktadır.

        Belge temin edilecek kurumlar ile koordinasyon sağlanarak istenilen belgelerin mail ortamı gibi dijital ortamlarda sağlanması için gerekli kolaylığının sağlanması hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduk.

     Sayı: 158-23/7548                                                                                                                    Tarih:02/03/2023

Konu: Olağanüstü hal ilan edilen illerde sözleşmeli/ kadrolu öğretmen ve diğer personelden istenilen belgeler

T.C.

 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

         6785 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile olağanüstü hal ilan edilen illerde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan sözleşmeli/ kadrolu öğretmen ve diğer personelin yer değiştirme duyurusunda

“Sağlık Mazereti Kapsamındaki Başvuru

  1- Başvuruda;

a) Tedavi gerekliliğine ilişkin sağlık kurulu raporu ile hastalığın tedavisinin personelin görev yaptığı yerde mümkün olmadığına dair belge,

Türk Eğitim Sen Proje okulları ile ilgili çalıştay yapacak Türk Eğitim Sen Proje okulları ile ilgili çalıştay yapacak

b) Eş, çocuk, anne veya babanın sağlık mazeretine bağlı olarak yapılan başvurularda (a) bendinde sayılan belgelere ek olarak e-Devlet Kapısı Sisteminden alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği, c) Anne veya babanın sağlık mazeretine bağlı yapılan başvurularda (a) ve (b) bendinde yer alan belgelere ek olarak anne veya babanın depremin olduğu tarihte olağanüstü hal ilan edilen illerden birinde ikamet ettiklerine dair belge istenecektir.

 2- Hekimlerce aksine bir tarih belirtilmemiş olması şartıyla başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde resmî veya özel sağlık sunucularından alınan sağlık kurulu raporu geçerli olacaktır.

 3- Başvuru şartlarını sağlayanlar belgelerini MEBBİS’e yükleyerek başvuru kayıt işlemini yapacaklardır.

 Deprem Nedeniyle Eş Veya Çocuğun Vefatı Kapsamındaki Başvuru

     1-Başvuruda;

a) Ölüm belgesi,

b) e-Devlet Kapısı Sisteminden alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği istenecektir.

   2- Başvuru şartlarını sağlayanlar belgelerini MEBBİS’e yükleyerek başvuru kayıt işlemini yapacaklardır. ” denilmektedir.

      Deprem felaketinin yaşandığı ve özellikler yıkımın fazla olduğu şehirlerde, yer değiştirme başvurusunda bulunacak olan sözleşmeli/ kadrolu öğretmen ve diğer personel istenilen belgelere erişimde sorun yaşamaktadır.

       Belge temin edilecek kurumlar ile koordinasyon sağlanarak istenilen belgelerin mail ortamı gibi dijital ortamlarda sağlanması için gerekli kolaylığın sağlanarak tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;

            Gereğini talep ederiz.