Bu söz burada böylece dursun, buna atıf yapacağız ilerde…
Bilindiği üzere ilimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir banka arasında 2021 yılının Eylül ayında yıllık 817 TL'ye denk gelecek şekilde 2 yıllık bir maaş promosyon anlaşması imzalanmıştı. 
Bizde Türk Eğitim Sen olarak bu anlaşmanın Türkiye'deki en kötü, en beceriksiz anlaşma olduğunu çeşitli görsellerle, söylemlerle ve emsallerini de göstermek suretiyle her fırsatta her platformda afişe ve deklare etmiş; milli eğitim çalışanlarını bu anlamıyla bilgilendirmiştik. Somut emsalleri ve tepkileri gören ve kendisine verilmiş olan yetkiyi her platformda kötüye kullanan malum sendika eğitim çalışanlarından gelen tepkiler üzerine ellerine banka promosyon sözleşme metnini alarak, gittiği her okuldaki öğretmenler odasında yeminler edip bu iş bizim elimizde değil, bizim imza yetkimiz bile yok, sözleşmede burada diyerek öğretmenler odalarında soğuk terler dökmüşlerdi 6 ay boyunca. Bizim hiçbir dahilimiz yok, yetkimiz yok dediklerinde bu sözde yetkili sendika yöneticileri ve başkanı, bizde 2017 yılında yapılan promosyon anlaşmasının haber linkini (neredeyse milli eğitimin ismi bile geçmiyor, anlaşmayı direk abeler imzalamış) ve bu arkadaşların bu yıl ilçelerde yapılan promosyon anlaşmalarından sonra ilçe teşkilatlarının paylaştığı afişleri göstermiştik. (Haber linki duruyor, ilçe paylaşımlarını kaldırdılar; ama bizde mevcut.) Öğretmen Odalarında yapılan yeminli beyanların ispatı var mı yok, ama aynı şeyler TV programında da söylendi 23.02.2022 tarihinde,  hala sosyal paylaşım sitesinde ve dahi yığın depolayıcımızda duruyor, gerek duyulması halinde “Bunu biz imzalamadık, dönemin Milli Eğitim Müdürü ile banka arasında imzalanan bir protokol var, bunun dışında hiç kimsenin müdahilliği de yok, biz ve diğer sendikalar sadece gözlemci.” şeklinde yaptıkları açıklamaları ihtiyaç duyulması halinde kamuoyu ile paylaşırız da... 
Bir dipnot olsun diye şunu da belirtmek isterim; arkadaşlarımız bu meseleden mütevellit çok sıkıştırınca da bu arkadaşlardan bazılarının “Ya promosyon zaten haram.” diyerek konuyu kapatmaya çalıştıkları da Elazığ ilindeki eğitim çalışanlarının bilgisi dahilindedir. Her banka promosyon anlaşmasında olduğu gibi yine büyük bir beceriksizlik örneği göstererek beş kuruşa imza atan sözde yetkili sendikanın şube yöneticileri sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlarda zafer kazanmış komutan edasındalar; bu durumun kavramsal karşılığına ideolojik körlük (bağnazlık) da diyebilirsiniz, takiye de diyebilirsiniz. Şaşırdık mı asla, yakıştırdık mı evet; bilakis şaşıranlara şaşırırım.
Neyse devam edelim, geçen haftalarda katıldığım bir TV programında yine sözde yetkili sendikanın üyesi değerli bir hocamızın sorusu üzerine (Bu ismi de verebilirim isteyene, hocamız zaten kendi de yazıyor hesaplarında) yetkili sendikanın maaş promosyon ihalesindeki etkisizliği ile alakalı nesnel durum tespiti yapıp, bu konu ile ilgili olarak haklı gerekçelerle soru sorunca durumu açıklamış, Elazığ Belediyesi çalışanları adına yapılmış olan anlaşmanın fesih maddeleri ile eğitim çalışanları adına yapılmış olan anlaşmanın fesih maddelerini karşılaştırmış, belediye çalışanları adına "geçen süre toplam süreden düşülerek kalan süreye düşen para yüzde 10 faiziyle birlikte bankaya geri ödenir" maddesinin aksine, sözde yetkili sendikaca eğitim çalışanları adına imzalanan sözleşmede “Anlaşma bitimine bir gün bile kalsa ödenen tüm para faiziyle birlikte bankaya ödenir.” Şeklinde bir maddenin kabul edilerek imza altına alındığını, buna göre yaptığımız hesaplamalarda 2.500 3000 tl geri ödeme yapılacağını, buna rağmen anlaşmanın yenilenmesinin her şekilde eğitim çalışanlarının lehine olduğunu ifade etmiş ve milli eğitim yetkililerine görsel medya üzerinden seslenmiştik. 
Yaklaşık 5-6 ay kadar önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek anlaşmanın iptalini veya güncellemesini talep ettik, işçi sendikaları da dahil diğer bütün sendikalarla beraber. O dönemde İl Milli Eğitim Müdürlüğü vermiş olduğu cevapta yukarıda sözü edilen ilgili maddeye istinaden sözleşmenin bitmesinin daha uygun olacağını söylüyordu. Başta dediğimiz gibi bu kadar telkin ve tenkitlerimizden sonra ahırı hatırlarına geldi.
Ahvalı şeraite bugün bir baktık sözde(!) yetkili sendika başkanı ile milli eğitim müdürümüz bir aradalar bir karede, milli eğitim bankaya yazı yazacakmış. Bankacılar ve avukatlar ile görüşmüşler, ne tesadüf ki on gün kadar önce tv programında biz bankacıları ve avukatları bir araya getirdiğimizi söylemiştik, bunların hepsi rastlantı tabi (!)
Şimdi tam burada bir konuyu ifade etmeden geçemeyeceğim, hani Elazığ’da ilk sosyal medya gündem çalışmasını öğretmenevi temalı olarak biz yapmıştık ya, hani sonrasında Bakan Bey’in Elazığ programı öncesi kulağınıza kar suyu kaçırılmış siz de yatırımlar bizim çalışmamız ile oldu dedirtme adına BakanÖzerElazığaMüjde isimli bir gündem çalışması yapacağınızı paylaşmıştınız, anında sizi arayıp “Bizde yarın gündem çalışması yapacağız, bilginiz olsun biz deklare etmemiştik, sonra şöyle böyle demeyin.” demiştik de siz konudan bihaber bir hanımefendiye Rekabet mi Rol Çalmak mı? diye bir yazı servis etmiş, “Hasan Tekin (face), Tarkan Coşkun(twitter)” gibi Elazığlı deyimiyle “köçeklik” yapan sahte hesaplarınız eliyle bu haberin linkini paylaşmış, haddizatında karanlığın içinde ateş etmiştiniz. Biz o zaman rol çalmamıştık, ama bugün geldiğimiz noktada bizim söylemlerimiz ve eylemlerimiz ile sürece dahil olmanız her şeye rağmen değerli.  Zinhar rahatsız değiliz, geç de olsa bir gayret sergiliyorsunuz. Biz ise anlata anlata, göstere göstere süreci bu noktaya getirdiğimiz için gururluyuz. Yalnız unutmayın, anlaşmanın iptal edilmesi noktasında bütün sendikalar milli eğitime yazı yazdı üstelik sizden evvel yazdı, aman ha aman rol çalmaya çalışmayın. Milli Eğitim eliyle zaten olacak bir işi sanki siz yapmışsınız gibi sahiplenmeye çalışmayın. Kerameti kendinden menkul söylemlerinizi anında çürütürüz.
Merak ettiğim birkaç hususu da sormak istiyorum son olarak, anlaşma yapılacak belli, biz de orada olacağız.
Şimdi siz 6 aydır alanda ve medyada “Bizim hiçbir imzamız, etkimiz, yetkimiz yok, bankalar vermiyor, milli eğitim bu anlaşmayı imzalıyor.” dediniz, bu net; ama biz biliyoruz ki 5 yıl önce milli eğitimin adını geçirmeden biz imzaladık diyordunuz, bu yıl da sözde yetkili olduğunuz ilçelerde "promosyon zaferimiz" diye paylaşımlar yaptınız.
Eylemleriniz ve söylemleriniz arasında yer yer ama çok somut tutarsızlıklar olduğundan dolayı soruyorum, anlaşmadan hemen sonra mağrur komutan pozları ile son 6 aydaki tüm söylemlerinizi insanların gözlerinin içine bakarak, en ufak bir hicap dahi duymadan “Falan Sen’den promosyon zaferi, Falan Sen banka ile anlaşmaya imza attı?”  diyerek, dedirterek, servis ederek, haber yaptırarak inkar edecek misiniz? Yoksa tvde de dediğiniz gibi “Bunu biz imzalamadık, Milli Eğitim Müdürü ile banka arasında imzalanan bir protokol var, bunun dışında hiç kimsenin müdahilliği de yok, biz ve diğer sendikalar sadece gözlemci.” mi diyeceksiniz? Ha şunu da belirteyim.İmzalanan o protokoldeki imzanızı da kamuoyu ile paylaşırız. 
Bir tarafım diyor ki “Yok ya o kadar da yapamaz, kendi söylemlerini -üstelik kayıtlı- inkâr edemezler.” Diğer tarafım da diyor ki “Machiavelli’nin ruhunu şad eder, amaçlar araçları meşru kılar diyerekten her türlü sahiplenmeye çalışırlar.” Hadi bakalım, göreceğiz; ama biliniz ki gördükten sonra da çelişkileri izhar edeceğiz. 
Ezcümle siz çarıklı erkanı harp olmaya heves edebilirsiniz ama biz de Sultan Ahmet’te turist değiliz…
Banka promosyon anlaşmasını yapacağınız seçim çalışmalarınıza alet ettirmeyeceğiz. Sizi seçim kongrenizde üyelerinizin göstereceği iradenin yansımasıyla baş başa bırakacağız.
Son sözümüz şudur ki ;
Banka promosyon anlaşması üzerinize devrildi! Ama bir kaza değil tam bir beceriksizlikti sizin için!!! 
Unutmayın ki Elazığ eğitim camiası sizin düştüğünüz bu duruma sadece gülüyor, alkışlamıyor!!! 
Sormazlar mı adama "o imzayı davul-zurna eşliğinde büyük bir sevinç ve mutlulukla çakarken aklınız neredeydi? Sendikacılık fotoğraf vermek değildir! Sendikacılık sendika binası içinde, dört duvar arasında, kapalı bir mekânda toplu sözleşme zammını protesto etmek hiç değildir! 
Elazığ eğitim camiamıza saygı ile duyurulur.
Fatih Murat TAŞKIN
Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı