Ülkemizde son dönemlerde peş peşe yaşanan terör olaylarını protesto eden Türkiye Kamu-Sen ailesi,  Ankara Kızılay Meydanında “TERÖRE HAYIR” dedi.   

Güvenpark’ta düzenlediğimiz  “Teröre Hayır” mitingine binlerce vatandaşımız katılırken, Türkiye Kamu-Sen, dost düşman herkese Türk milletinin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını, teröre teslim olmayacağımızı hep bir ağızdan bir kez daha haykırdı. 

Ankara Kızılay’da toplanan binler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Şehidim hakkını helal et bize, Hepimiz Mehmet’iz, PKK’ya yeteriz” sloganları ile başkenti inletti.

“Teröre Hayır” mitingimiz başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Hemen ardından eller semaya  tüm şehitlerimiz için kalktı. Şehitlerimiz için duayı Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi yaptı.

 

KONCUK: BÜYÜK BEDELLERLE BU TOPRAKLARI VATAN YAPTIK, KİMSEYE BIRAKMAYA DA NİYETİMİZ YOK! 

Şehitlerimizin ruhları için yapılan duanın ardından, kalabalığa hitap eden Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Acılara tutunarak insan-ı kâmil olunur; çektiğimiz acılara göstereceğimiz toplumsal sabır da bizleri millet-i kâmil yapacaktır” dedi. Koncuk, ““Son günlerde, insanlıktan nasibini almamış, eli kanlı alçakların kahpece planladıkları eylemler büyük bir artış gösterdi.  Neredeyse her gün, bir yerlerde bombalar patlıyor; neredeyse her gün bir ocağa ateş düşüyor; bu ateş, yurdun dört bir yanına yayılıyor.  

Patlayan bombalar, her hain saldırıdan sonra kaybettiğimiz canlarımız, onları uğurlama anında, ardında bıraktığı anne, baba, kardeş, eş ve evlatlarının gönüllerimizde yarattığı ıstırap milletimizi derin bir infiale sürüklüyor. Maalesef, bir acıyı yaşamadan, başka bir şehit acısıyla kavruluyor yüreklerimiz.

Bu acıların tarifi yok; tahammülü imkânsız…Yüce Allah bizleri, derin acılarla sınıyor. Acılara tutunarak insan-ı kâmil olunur; çektiğimiz acılara göstereceğimiz toplumsal sabır da bizleri millet-i kâmil yapacaktır. Türk milleti, tarihin başlangıcından beri çetin bir mücadelenin içindedir.Bu mücadele mert ile namerdin, iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın, hak ile batılın mücadelesidir.

Bu nedenle bu millet, tarih boyunca en hayâsız saldırıların, en hain tuzakların, kahpeliklerin, ihanetlerin hedefi oldu.  Biz biliyoruz ki, bu milletin yolu Hak yoludur, adalet yoludur, hakikat yoludur. Türk milletini bu yoldan döndürmek isteyen, Hakkı mağlup edip, batılı, doğruyu yok edip, yanlışı hâkim kılmak için hainlerin gerçekleştirdiği saldırılar, kurdukları tuzaklar, ebediyete kadar sürüp gidecektir. 

Bu nedenledir ki, hain planlarıyla, namert işbirlikçileriyle, bombalarıyla, silahlarıyla bütün şer odaklar üstümüze çullanıyor; dört bir yanımız kahpe düşman kaynıyor. Bu vatan ve bu dava bize Bilge Kağanların, Alparslanların, Sultan Kılınçarslanların, Selahaddin-i Eyyubilerin, Fatihlerin, Mustafa Kemallerin emanetidir. Bizler de bu davayı, bu Devleti, bu vatanı daha güçlü, daha güvenli hale getirerek gelecek nesillere teslim etmek zorundayız. 

Evet, zor bir mücadele veriyoruz! Hata yapma, gaflete düşme, rehavete kapılma lüksümüz yok! Gözümüzü kırptığımız anda tepemize çullanmak için bekleyen hain çok! Şimdi bir kez daha vatan evlatlarımız toprağın kara bağrına gömülürken, oluk oluk akan kan gözyaşlarımıza karışırken, yüreğimiz yanıyor, içimiz parçalanıyor, kelimeler boğazımızda diziliyor. Acımız büyük! Ne söylesek hep bir kelime eksik kalıyor! Yitip giden her can, tükenen her nefes, yarım kalan her hayat, bizleri can evimizden vuruyor.  

Biz tarih boyunca, bu coğrafyayı vatan yaparken çok büyük acılar yaşamış bir büyük ecdadın torunlarıyız. Büyük bedeller ödeyerek bu toprakları vatan yaptık. Bu ülkeyi kimseye bırakmaya niyetimiz yok, bu sebeple milli birlik ve beraberliği yeniden sağlayarak geleceğe emin adımlarla yürümek zorundayız. Terörle mücadele, buna bağlı olarak, tüm olaylara milli bir bakış açısı ile bakılamayan bir dönem yaşadık.

Bunu bir kenara not ederek, önümüze bakmak, milletimizin huzur ve mutluluğu, ülkemizin bölünmez bütünlüğü hedefi doğrultusunda, asgari bir müşterek oluşturarak yolumuza devam etmek zorundayız.

 3

KONCUK: BİZ HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİYİZ

“15 Temmuz’da da çok açık olarak görüldüğü üzere, bütün şer güçlerin ortak amacı, bu ülkede bir iç kargaşa yaratmaktır. Bu, aklı başında herkesin malumudur ve yıllardır yapılmak istenilen tam da budur. Emperyalistlerin hain emellerine karşı, milli direnişimizi kırmak, milli birliğimizi yıkmak için büyük bir oyun sahneleniyor. Birbirimize düşmemiz için planlar yapılıyor, yürek acımız provoke ediliyor. 

Biz bu oyunu yakın çevremizde görüyoruz. Türkiye’nin bir Suriye, bir Irak olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyiz. Hiçbir güç, hiçbir kahpelik, hiçbir ihanet, bizlerin bu vatandan vazgeçmesini sağlayamayacaktır. Gelecek nesillerimiz için, Hak için bu vatanı canımız pahasına da olsa koruyacağız. İhaneti zinhar unutmayacağız! Vatanımızı asla böldürmeyeceğiz! 

Ama şimdi birlik zamanı… Teröre teslim olmayacağız! Kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi ve vatanımızı bir avuç kanı bozuk çapulcu ile içimizdeki şerefsizlere teslim etmeyeceğiz. Geçmişte devlet gücünü arkasında göremeyen, bölücülerin insafına terk edilmiş, gerçekte vatansever, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, bayrağına, tüm değerlerine saygılı, böyle olduğu için yıllardır PKK'lı hainlerce de horlanmış, örselenmiş, evlatlarıyla, canıyla, malıyla tehdit edilmiş, tüm Kürt kardeşlerimizi PKK'lı hainlerden ayırmak her vatansever insanın temel görevidir. 

Bizim tepkimiz asla birlikte yaşadığımız, aynı acıyla dertlenip, aynı sevinçle mutlu olduğumuz, aynı kültürle yoğurulduğumuz kardeşlerimize değildir. Biz; ırkı, dini, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun teröre ve teröriste lanet osun; askerimize, polisimize uzanan eller kırılsın diyoruz! Yapılan tüm hain planlara, kurulan tuzaklara ve içimizdeki kahpelere rağmen binlerce yıllık birlikteliğimizi bozmayacağız.

“Biz, hep birlikte Türk milletiyiz!” anlayışı ile hareket ederek, bu ülkenin bölünmesine, kardeşler arasında husumet tohumları ekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Tüm milletimiz hep bir ağızdan haykırıyor; “İnsan büyür beşikte, mezarda yatmak için, kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için” Sanmasınlar ki, bu kahramanlar boşuna can veriyor. Tanklarıyla, toplarıyla, kahpe tuzaklarıyla gelsinler, bu vatan yaşayacak, bu devlet yaşayacak, bu millet yaşayacak.

 

KONCUK: BİR OLURSAK ÇOK OLURUZ, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ!

“Büyük Türk milleti! Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada var olmanın ön şartı birlik olmaktır. Kardeşliğimizi bozmaya yönelik içimizde destek bulan her türlü girişim, milletimize ve devletimize, sokaklarımızda patlayan bombalardan daha büyük zarar verecektir.  Bu güzel vatanı, evlatlarımıza barış içinde teslim etmenin anahtarı kardeşliğimizi korumaktan geçiyor.   

Bir olursak çok oluruz. Bölünürsek yok oluruz. Aynı acılara gark olmuş, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle etle tırnak gibi birbirine bağlanmış bu milleti, birbirinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 

Tek bir yumruk gibi sımsıkıyız. Biz buradayız, dimdik ayaktayız! Bu çıldırmış canilerin hakkından hep birlikte geleceğiz. Gözyaşının rengi yok, ağıtların dili yok. Biz bu toprakları anaların gözyaşlarında yoğurduk, şehitlerin kanıyla vatan yaptık. Üç beş çapulcuya, insanlığını kaybetmiş birkaç sırtlana bırakılacak ne bir karış toprağımız ne de feda edilecek bir kardeşliğimiz, ne de vazgeçilecek bir tarihimiz var.

Bu kardeşliğimizi hiçbir şerefsizin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Korkmayın! Üzülmeyin! Yeise kapılmayın! Bin yıldır, bu topraklarda Türk- İslam sancağını dalgalandıran bu millet, doğru yoldadır. 

Allah bizimledir! Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bir kez daha bu toprakları vatan yapan, gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize şifa, milletimize başsağlığı diliyorum. Kahpe teröristler bilmelidir ki, hevesleri kursaklarında kalacak. Bizi kimse ölümle sınamasın. 

4

Hainler, iç ve dış düşmanlarımız şunu iyi bellesin; her patlayan bomba, her şehidimiz, akan her şehit kanı, gözümüzden süzülen her damla yaş bizi birbirimize biraz daha yaklaştırmaktadır.

Ne Mutlu Türk'üm diyene!” diyerek sözlerini noktaladı.

 

...:: GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ ::...