Her yıl belirlenen kontenjanlar kapsamında alım yapan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personel alımındaki ilk şartı KPSS sınavına girmiş ve belirlenen puanı elde etmiş olmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adaylar için KPSS DHBT Koronavirüs nedeniyle ertelenmişti.  Koronavirüs sebebiyle ertelenen 2020 Yılı KPSS DHBT sınavı tarihi güncellendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev alabilmek için mam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi kadrolarına geçişin ilk şartı olan KPSS DHBT sınavını geçmesi gereken adayların belirleneceği sınav tarihi belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin 30 Kasım 2020 tarihli toplantısında Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu tedbirler kapsamında 1 Aralık 2020 tarihinde Başkanlığımızca ertelenen sınavların, Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda belirlenen yeni tarihleri aşağıda verilmiştir. Kovid-19 salgınının seyrine göre yeni tedbirler alınması durumunda söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler yeniden düzenlenebilecektir.

2020-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (2020-DHBT) 11 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev alacak personelin belirlenmesinde uygulanacak sınavda adaylara çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi için 60 dakika süre verilecek.

Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluşacaktır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacaktır. İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı konu başlıklarıdır. İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecektir. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacaktır.  Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet diğer konu başlıklarıdır. DHBT’de yer alan Kur’an-ı Kerim metinleri ve mealleri “Türkiye Diyanet Vakfı, Yayın No: 86/A, ISBN: 978-975-389-081-6, Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali” isimli kaynaktan alınacaktır.