DGS geç başvuru tarihleri.

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Dikey Geçiş Sınavı 'na başvuru yapamayanların geç başvuru tarihlerine yer verildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

DGS başvuru bilgileri şu şekilde açıklandı:

"Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ

Dikey Geçiş Sınavı başvurusu 17 Haziran 2020 günü sona ermişti. Sınava süresi içinde başvuru yapamayan adaylar için geç başvurular alınacak. ÖSYM 'den yayımlanan duyuruda geç başvuruların 3 Temmuz 2020 günü alınacağına yer verildi. 

DGS geç başvuru ücreti ÖSYM 'nin internet sayfasında bulunan ödeme kısmından yapılacak. Geç başvuru ücreti 195 TL olacak.